U OKU KAMERE Divovska šparoga od 3 metra na opatijskoj tržnici

Prodavačica na tržnici Ružica Tkalčić šparogu „rekorderku“ ubrala je jučer u Brseču, pažljivo ju je spremila te ju danas donijela na tržnicu i omotala oko stupa, tako da joj se svi  mogu diviti.

Opatija – Jutros je pažnju posjetitelja opatijske tržnice plijenila divovska šparoga visoka čak 3 metra.

Prodavačica na tržnici Ružica Tkalčić šparogu „rekorderku“ ubrala je jučer u Brseču, pažljivo ju je spremila te ju danas donijela na tržnicu i omotala oko stupa, tako da joj se svi  mogu diviti. Kolegice s tržnice, kao i kupci, odmah su se složili da je ovaj primjerak ne samo za Guinnessovu knjigu rekorda, već i za „staviti u novine“.

– Uočila sam ju među grmljem u šumi. Nisam mogla vjerovati kada sam vidjela kako je visoka. Pažljivo sam ju ubrala i jako pazila kako ju nosim, da se ne slomi. Kod kuće smo ju izmjerili i ima točno 3 metra, kaže gospođa Ružica, čijem izvježbanom oku rijetko može izbjeći bilo koja šparoga. Bere ih već niz godina u Poljanama i Brseču te prodaje na opatijskom mrkatu, gdje ima štand preko 50 godina i nudi svježe povrće iz svog vrta. Ističe kako su svi proizvode koje nudi njezini, domaći, koje sama uzgaja i bere, a za branje šparoga ima sve potrebne dozvole. Od divovske šparoge jestivo je 20-tak centimetara na vrhu, što će biti dovoljno za jednu fritaju.

error: Content is protected !!