U oku kamere: Dječj vrtić Matulji u karnevalskom duhu – Obješen Pust Brgokasnić

Jasno je da ime vrtićkog Pusta referira na kašnjenje u projektu dječjeg vrtića u Velom Brgudu, odnosno nekoliko puta odgođenom otvorenju prostora koji bi trebao „zbrinuti“ pedesetak djece u jasličkim i vrtićkim skupinama.

Matulji – Peto godišnje doba, ono maškarano, stiglo je i u Dječji vrtić Matulji. Mališani su, uz pomoć svojih odgajateljica, na Antonju podigli Pusta koji za razliku od većine ovih „slamnatih lutki“ povješanih na palove diljem Matulja, nema veze s odvozom smeća, iako se veže na jednu aktualnu temu.

Naime, ime Pusta u Dječjem vrtiću Matulji jest Brgokasnić, a jasno je da se time referira na kašnjenje u projektu dječjeg vrtića u Velom Brgudu, odnosno nekoliko puta odgođenom otvorenju prostora koji bi trebao „zbrinuti“ pedesetak djece u jasličkim i vrtićkim skupinama.

Umjesto spaljivanja, Brgokasnića čeka nešto „blaža“ sudbina – vrtićki Pust po završetku karnevalskog razdoblja će biti recikliran. Njegovu pojavu u holu glavne zgrade Dječjeg vrtića Matulji zabilježilo je i naše „oko kamere“.

 

error: Content is protected !!