U oku kamere: Dječja karavana iz Opatije i Lovrana posjetila djecu Čabra

dnd_opatija_lovran_cabar_2014 (3)

Prilikom posjeta podijeljeni su im prigodni darovi, društvene igre, kape, šalovi, a učenici OŠ Petra Zrinskog u znak zahvale i dobrodošlice upriličili su kazališnu predstavu. Djeca su sa svojim vršnjacima provela više od četiri sata u druženju i zajedničkim aktivnostima radeći planove za suradnju i organizaciju uzvratnog posjeta u Opatiju i Lovran.

Čabar – Povodom Svjetskog dana socijalne pravde – petoro djece iz Opatije i Lovrana, predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Društva Naša djeca, u pratnji tajnice Društva Naša djeca Opatija – ogranak Lovran Sanje Škorić te načelnika Općine Lovran, Alana Sankovića i pročelnice Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragice Marač, posjetili su djecu Čabra čiji je kraj bio najviše pogođen nedavnom elementarnom nepogodom.

dnd_opatija_lovran_cabar_2014 (1)

Prilikom posjeta podijeljeni su im prigodni darovi, društvene igre, kape, šalovi, a učenici OŠ Petra Zrinskog u znak zahvale i dobrodošlice upriličili su kazališnu predstavu. Djeca su sa svojim vršnjacima provela više od četiri sata u druženju i zajedničkim aktivnostima radeći planove za suradnju i organizaciju uzvratnog posjeta u Opatiju i Lovran. Organiziran je i posjet OPG-u Pintar gdju se djeca doznala kakve je konkretne štete izazvala teška vremenska nepogoda koja je pogodila velik dio Gorskog kotara.

Na sastanku s ravnateljima osnovne i srednje škole te vrtića dogovorene su aktivnosti za stjecanje naziva Grad – prijatelj djece, što je podržao i gradonačelnik Čabra Rajšel Kristijan, koji se obvezao da će ponovno pokrenuti rad na dostizanju kriterija potrebnih za stjecanja tog statusa.

Ovo je bila prva od većih aktivnosti u sklopu projekta Županija – prijatelj djece koje će Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije redovito provoditi, s ciljem da sve općine i gradovi u Primorsko-goranskoj županiji steknu status prijatelja djece. Na području Gorskog kotara za sada taj status imaju gradovi Delnice i Vrbovsko, općine Skrad, Brod Moravice i Ravna Gora.

dnd_opatija_lovran_cabar_2014 (2)

N. Cvjetović / PodUčkun.net