U oku kamere: Domaće vino i gastronomski specijaliteti privukli stotinjak građana @ Kastav

belica_ovoletnjo_kastav_2015

U organizaciji Udruge Belica i Grada Kastva, na Trgu istarske Vile, pred sjedištem ove udruge koja se u svom desetljetnom postojanju posvetila proučavanju i očuvanju autohtone kastavske vinske sorte, održana je degustacija vina proizvedenog ove godine. Nekoliko fotografija koje smo snimili u Kastvu pogledajte na ovom linku

Kastav – Domaće vino i gastronomski gušti poput palente s brodetom od totnja, praćeni veselom glazbom i pjesmom, bili su ključni dio ponude sinoć održanog događanja ”Provajmo ovoletno od Belice”.

belica_ovoletnjo_kastav_2015_1

U organizaciji Udruge Belica i Grada Kastva, na Trgu istarske Vile, pred sjedištem ove udruge koja se u svom desetljetnom postojanju posvetila proučavanju i očuvanju autohtone kastavske vinske sorte, održana je degustacija vina proizvedenog ove godine.

Zahvaljujući predanom radu članova udruge, obnovljeni su trajni nasadi domaćih sorti, kojih sada ima više od 4.000 trseva, stoga je vina bilo dovoljno da zadovolji ”žeđ” stotinjak građana okupljenih na jučerašnjem druženju.

Prije druženja, održana je promocija filma ”Belica od otakalnice do otakalnice” u kastavskoj Gradskoj vijećnici. Nekoliko fotografija koje smo snimili u Kastvu pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!