U oku kamere: Druženje i ekološka radionica mladih @ Volosko

eko_radionica_druzenje_dsnm_volosko_2015_1

Umjesto ulaznice djeca su donosila stare najlonske vrećice, koje su od strane organizatorica pohranjene za ponovnu upotrebu ili reciklažu. Također, organizirana je i prigodna radionica crtanja prirodnim bojama. Bitno je istaknuti da se radi o istinski ‘prirodnim’ bojama, budući da se crtalo mrkvom, ciklom i špinatom. Nekoliko fotografija s radionice pogledajte na ovom linku

Crtež od prirodnih boja

Crtež od prirodnih boja

Volosko – Nakon razdoblja maskiranih zabava i druženja, proljetno je sunce potaknulo naše najmlađe sugrađane na nove organizacijske pothvate. Tako je, u organizaciji Lucije Tomolić i Alesije Čekade, učenica 6. razreda Osnovne škole “Rikad Katalinić Jeretov” u Opatiji, pokrenuto još jedno druženje osnovnoškolaca. Za razliku od prošlog, ovo je druženje bilo usmjereno na ekologiju i zaštitu okoliša, pa su i radionice i ‘ulaznice’ organizirane u tom tonu.

Tridesetak djece u dobi od 10 do 14 godina sudjelovalo je u subotnjem popodnevnom druženju u prostoru Društva sportova na moru koje su obilježile radionice ekološke tematike. Umjesto ulaznice djeca su donosila stare najlonske vrećice, koje su od strane organizatorica pohranjene za ponovnu upotrebu ili reciklažu.

Kreativni zanos...

Kreativni zanos…

Također, organizirana je i prigodna radionica crtanja prirodnim bojama. Bitno je istaknuti da se radi o istinski ‘prirodnim’ bojama, budući da se crtalo mrkvom, ciklom i špinatom. Organizatorice su ovime željele poručiti kako je moguće zabaviti se i kreativno izražavati i bez korištenja umjetnih (i za prirodu često štetnih) materijala, a velik interes djece za crtanje mrkvom, ciklom ili špinatom upućuje da bi nas i u budućnosti mogle očekivati nove umjetničko-edukativne radionice ovog tipa. Iako je sam događaj organiziran od strane osnovnoškolaca, tehničku i moralnu potporu pružili su Mjesni odbori Tošina i Volosko, kao i Udruga za razvoj kulture mladih ‘Kulturni front’ i Savjet mladih Grada Opatije.

Nekoliko fotografija s radionice pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!