U OKU KAMERE Dva lica Opatije – Bijela šuma oplemenila Radničku ulicu

Umjetničke instalacije postavljene su s ciljem podizanja razine svijesti pojedinaca o odgovornom ponašanju prema prostoru koji nas okružuje.

Opatija – Nakon prvog dijela manifestacije „Dva lica Opatije“, pošumljavanja Učke pod nazivom „Budi BUKVAlan“, sinoć je u radničkoj ulici održan drugi, kulturni dio, tj. izložba umjetničkih instalacija „Bijela šuma“. Tom prilikom izložene su skulpture „Bijele šume“ izrađene u suradnji s ekološkom umjetnicom Ladom Sega, koje na svojim granama kako se veselo društvo zabavljalo stvarajući šumu bukvi na Učki.

Umjetničke instalacije postavljene su s ciljem podizanja razine svijesti pojedinaca o odgovornom ponašanju prema prostoru koji nas okružuje, a manifestacija „Dva lica Opatije“ održava se u sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru programa „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“.

Podsjetimo, Udruga Žmergo u suradnji s Hrvatskim šumama, Gradom Opatija, Prirodoslovnom i grafičkom školom Rijeka održala je prije dva mjeseca akciju pošumljavanja Učke „budiBUKVAlan“. Akciji se odazvalo 35 volontera koji su uz pomoć djelatnika Hrvatskih šuma zasadili preko 570 dvogodišnjih sadnica bukve i tako zazelenili Učku. Svaka posađena bukva mapirana je sa svojim jedinstvenim koordinatama na osnovu kojih će biti izrađena karta putem koje će svaki volonter moći pronaći svoju bukvu i pratiti njezin rast.

error: Content is protected !!