U OKU KAMERE Eduardo Filipović započeo s izradom murala posvećenog Goranu Brajkoviću @ Volosko

Nije samo izrada ovog grafita bila u fokusu Filipovićeve rezignacije, već se osvrnuo i na činjenicu da se ništa ne radi na jačanju identiteta našeg kraja čiji je nezaobilazni dio i nogomet.

Volosko – Izrada in memoriam grafita posvećenog Goranu Brajkoviću tragično poginulom igraču Rijeke i Opatije nedavno je započela na tošinskoj trafostanici.

Grafit koji izrađuje riječki umjetnik Eduardo Filipović SEC, koji iza sebe ima realiziran niz sjajnih radova, poput grafita posvećenih Peri Radakoviću, Koradu Vujnoviću, Milanu Minti Ružiću i pokojnim legendama Armade, bit će realiziran na raskršću Brajkovićevih životnih puteva – Korenskog, Opatije i Rijeke.

Pročelje će krasiti Brajkovićev portret dok se na zidu prema Rijeci izrađuju grbovi NK Opatija i NK Rijeka – dva kluba koja su obilježila Goranov profesionalni sportski put.

– S izradom se kasni jer sam opet slijepo vjerovao u ponuđenu pomoć koja se do dana današnjeg nije realizirala. Nije da ovisim o njoj, ali iz NK Opatija sami su se javili i ponudili pomoć u nabavci materijala. Dogovorili smo što će oni osigurati i od onda muk. Bila je riječ o pomoći u vidu nabavke fasadne boje 25 kg tj. jedna velike kante boje i 10 kg laka u slučaju da ga je moguće nabaviti, a očito nije moguće ništa, istaknuo je vidno rezignirani Filipović, kojeg dodatno smeta činjenica ‘da nikog nije ništa tražio, al’ već kad se nudiš i obećavaš treba to i ispoštovati’.

Nije samo izrada ovog grafita bila u fokusu Filipovićeve rezignacije, već se osvrnuo i na činjenicu da se ništa ne radi na jačanju identiteta našeg kraja čiji je nezaobilazni dio i nogomet.

– Evo, na Čavlima sam napravio ogroman grb Rijeke koji je dugo vremena krasio zid kulturnog doma, a sad je prekriven stiroporom jer se radi fasada. Naravno, nitko nije ‘ni trznuo’, a da se to u nekoj drugoj sredini napravi nastala bi frka, dodao je Filipović te kazao da je već umoran od ‘natezanja’ primjerice da ni NK Rijeka često nema sluha za ovakve stvari koje rade direktnu reklamu njima kao klubu.

Meni se ovo sve skupa zgadilo, pa ne radim ja to drugima, pa ovo je vaš čovjek, vaša reklama, dajte koliko možete, a ne da se sve mora izvlačiti i kamčiti. Ne mogu ti opisati kako sam razočaran, i ne razumijem kako ih nije sram, pa to je njihova promocija, dodao je Filipović te istaknuo da planira prestati s izradom grafita nakon što završi već ugovorene poslove.

error: Content is protected !!