U oku kamere: Emotivna opera ”Werther” ganula i očarala riječku publiku

Premijera operne predstave Werther u rijeckom HNK Ivana pl. Zajca.

Premijera operne predstave Werther u rijeckom HNK Ivana pl. Zajca.

Massenetov „Werther“ posljednji je put postavljen u Rijeci 1979. godine u vrijeme dugogodišnje obnove zgrade HNK Ivana pl. Zajca zbog čega je tada izvođen u Neboderu. Publika je na ovoj premijeri, nakon 37 godina, novog „Werthera“ gledala iz novoobnovljenog gledališta u parteru.

Premijera operne predstave Werther, 03.10.2016

Rijeka – Operna sezona HNK Ivana pl. Zajca svečano je otvorena prošlog ponedjeljka, iznimno uspješnom premijerom lirske opere ”Werther“ Julesa Masseneta, uz energičnog maestra Villea Matvejeffa te u režiji legende Metropolitana, Fabrizia Melana. S fokusom na snažnoj glazbi i kompleksnim odnosima među likovima, u intenzivnoj interakciji pjevačkih i glumačkih dosega mlade solističke podjele, bez suvišne scenografije, opera je dirnula premijernu publiku koja ju je ispratila srdačnim, dugotrajnim aplauzom i brojnim uzvicima oduševljenja, pozivajući solističku ekipu nekoliko puta pred zastor.

U glavnim ulogama nastupili su Aljaž Farasin kao Werther i Ivana Srbljan kao Charlotte. Domen Križaj pjevao je Charlottina supruga Alberta, Anamarija Knego ulogu njene sestre Sophie, Upravitelj je bio Slavko Sekulić, Schmidt Sergej Kiselev, Johann Robert Kolar, Brühlmann  Davor Lešić, a ulogu  Kätchen je pjevala Ana Majdak. Svi su solisti debitirali u svojim ulogama. U ulogama Upraviteljeve djece pjevali su  učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Roko Jović, Domagoj Gunarić, Sergej Božić, Domagoj Stanišić, Anna Lukanec i Lucija Pedić.

Premijera operne predstave Werther, 03.10.2016

Inače, Massenetov „Werther“ posljednji je put postavljen u Rijeci 1979. godine u vrijeme dugogodišnje obnove zgrade HNK Ivana pl. Zajca zbog čega je tada izvođen u Neboderu. Publika je na ovoj premijeri, nakon 37 godina, novog „Werthera“ gledala iz novoobnovljenog gledališta u parteru.

Nakon predstave moglo se čuti kako bi bilo dobro da su uz bombone Werther’s Original dijelili i paketići maramica… jer bilo je onih koji nisu mogli suzdržati i pokoju suzu.

Pratite solističke podjele, jer će u ulozi Werthera pjevati i Marko Fortunato, kao Charlotte moći ćete čuti gošću iz Poljske Wiolettu Hebrowsku,  kao Sophie Vanju Zelčić, te Daria Bercicha u ulozi Alberta. Priliku za doživljaj romantične katarze imat ćete i na listopadskim reprizama opere – 5, 7, 26. i 28. u 19:30 sati.

Premijera operne predstave Werther, 03.10.2016

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net