U OKU KAMERE Erasmusovci u Opatiji

Pretposljednjega dana druženja u našem gradu, na potezu od parka Angiolina do Gimnazije Eugena Kumičića Opatija učenici su sudjelovali u Escape Room-u koji su osmislili opatijski gimnazijalci i pritom puno naučili o povijesti našega grada.

Opatija – Početkom školske godine 2018./2019. Gimnazija Eugena Kumičića Opatija postala je dijelom Erasmus + projekta Open it!, u sklopu kojeg su partnerske škole nastojale ostvariti unaprijed postavljene ciljeve vezane uz razvijanje tehnoloških vještina.

– Škole partneri opatijskoj gimnaziji su slovenski Šolski center Slovenske Konjice-Zreče i češka Gymnazija Hranice. Svaka ekipa za zadatak je imala izgraditi sobu za bijeg u svom lokalnom okruženju, a opatijski su se gimnazijalci odlučili za Escape Room na otvorenom. Nakon susreta sudionika u Slovenskim Konjicama u siječnju ove godine, a zatim i u Hranicama u Češkoj početkom travnja, od 21. do 25. listopada opatijska je gimnazija otvorila vrata svojim slovenskim i češkim prijateljima. Vrijedan tim učenika i nastavnika, predvođeni profesoricama Sintijom Tropper Trinajstić i Sandrom Sergo za svoje su goste pripremili uistinu bogat i zanimljiv program: radionice u prostoru škole, odlazak na Trsat, posjet Švicarskoj kući te razgledavanje Hrvatskog muzeja turizma i razgledavanje Opatije u pratnji kostimirane vodičkinje. U suradnji s opatijskom Udrugom „Kulturni front“ za Erasmusovce je organizirano sudjelovanje u pub kvizu i društvenim igrama. Sudionici projekta bili su i u Svetvinčentu u Escape Castle & Treasure Hunt avanturi, ručali su u srednjovjekovnom tematskom parku u Raponji, te su posjetili i razgledali Pulu. Pretposljednjega dana druženja u našem gradu, na potezu od parka Angiolina do Gimnazije Eugena Kumičića Opatija učenici su sudjelovali u Escape Room-u koji su osmislili opatijski gimnazijalci i pritom puno naučili o povijesti našega grada, javila je prof. Kristina Staničić iz gimnazije Eugena Kumičića.

error: Content is protected !!