U oku kamere: Fešta od mladoga vina zaključena odlično posjećenim Belim pundejkom @ Kastav

Jutro je tradicionalno pripalo najmlađima, za koje je jučer organiziran Mići samanj Dječjeg vrtića Vladimir Nazor te dječjih vrtića Poneštrica i Kockica, nakon čega je održana i predstava za djecu „Tony i prijatelji“ udruge „Za bolji život“. Nekoliko detalja uhvatilo je i naše oko kamere…

Kastav – Opsada Kastva nije jenjala ni trećeg dana ovogodišnje Bele nedeje, jer i jučer, na Beli pundejak, od ranih jutarnjih sati vladala je gužva u „gradu na brege“. Oproštajno jutro kastavske fešte mladog vina tradicionalno je rezervirano za najmlađe, za koje je jučer organiziran Mići samanj Dječjeg vrtića Vladimir Nazor te dječjih vrtića Poneštrica i Kockica, nakon čega je održana i predstava za djecu „Tony i prijatelji“ udruge „Za bolji život“.

Mališani su tako još jednom uživali u duhovitom druženju s „tukanom“ (ptica) Tonyjem i njegovim pratiteljima, a polusatni nastup obilovao je mađioničarskim točkama, klaunarijama i trbuhozvorstvom koje je plišanog Tonyja pretvorilo u živo i zabavno biće.

U poslijepodnevnim staima nastupili su Trio „In Between“ te Klapa Kamik iz Kostrene, dok je večer bila rezervirana za Night Express koji je „protutnjao“ Lokvinom te Ausswinkl muzikante i Zastoj band koji su „prašili“ na Trgu Matka Laginje.

Tijekom jučerašnjeg dana dodijeljena su i priznanja i nagrade za najljepše uređenu okućnicu, prozor i balkon, u sklopu ekološko – edukativne akcije „Volim Hrvatsku, volin Kastav“. Najljepšom okućnicom proglašena je ona Elizabete Memagić, najbolje uređeni balkon ima obitelj Jelušić, dok je u kategoriji iznajmljivača sa svojom okućnicom slavio Boro Stojinović.

Posebna priznanja dodijeljena su i kastavskim ugostiteljima koji daju svoj doprinos kroz iznimno uređene i održavane okućnice, a zaslužili su ih Art Caffe, Guitar Caffe te Pizzeria Rustica, kao i Atelieru Pavić izniman doprinos ambijentalnom ugođaju grada Kastva.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!