FOTO Fotograf Zoltán Makovinyi predstavio se lovranskoj publici izložbom ‘Kroz moj objektiv’

Zoltán Makovinyi kao dugogodišnji član lovačkog društva oružje je zamijenio s objektivom, a rezultate njegovog ‘lova’ mogu se pogledati u galeriji Laurus.

Lovran – Fotograf Zoltán Makovinyi iz pobratimljenog XVII Okruga grada Budimpešte sinoć je lovranskoj publici predstavio svoj autorski rad. Na izložbi pod nazivom ‘Kroz moj objektiv’ čije je otvorenje izazvalo veliki interes ljubitelja fotografije održano je u galeriji Laurus, a samo otvorenje svojim nastupom uveličali su članovi KUD-a Lovor.

Zoltán Makovinyi fotografijom se počinje baviti još u srednjoj školi, a struku upoznaje s raznih aspekata radeći kao prodavač fotografskog materijala te kao laborant. U tridesetim godinama života uključuje se u rad raznih foto klubova te se posvećuje i foto studiju. Motivi prirode počinju ga zaokupljati kao člana lovačkog društva. Nepomično sjedeći danima i satima iščekivao je neponovljive prizore iz prirode, što ga je ispunjavalo daleko više nego li odstrel neke životinje za trofej. Osim prirode rado slika i kolege muzičare s obzirom na strast koju gaji prema glazbi. Izlagao je na više od 30 skupnih i samostalnih izložbi, a radovi mu se nalaze u privatnim i muzejskim zbirkama. Za svoja ostvarenja dobitnik je niza nagrada i priznanja.

Izložba se može pogledati do 7. srpnja i to utorkom, srijedom i petkom od 17 do 21 sat, četvrtkom od 10 do 14 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 13 te od 17 od 20 sati, a ponedjeljkom je zatvoreno.

Fotograf Zoltán Makovinyi Predstavio Se Lovranskoj Publici Izložbom ‘Kroz Moj Objektiv’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!