U oku kamere: Gervais kao filmski set – Sa snimanja popularne domaće serije „Novine“ @ Opatija

Ekipa portala Pod Učkun gostovala je na setu kojim je rukovodio poznati filmski i televizijski redatelj Dalibor Matanić, koji je centru Gervais pripremio prilično drugačiju namjenu od one koju ima u „stvarnom životu“.

Opatija – Završio je opatijski dio snimanja druge sezone popularne domaće serije Novine, jednog od rijetkih hrvatskih televizijskih proizvoda koji je imao i međunarodnog odjeka. Tijekom proteklog tjedna, „baza“ produkcijske i glumačke ekipe bio je opatijski kulturno-turistički centar Gervais, koji će u seriji igrati zapaženu ulogu.

Ekipa portala Pod Učkun gostovala je na setu kojim je rukovodio poznati filmski i televizijski redatelj Dalibor Matanić, koji je centru Gervais pripremio prilično drugačiju namjenu od one koju ima u „stvarnom životu“. O čemu se radi, ne smijemo otkrivati kako ne bismo pokvarili dramski naboj, no Opatija – uz Kastav, ali i Rijeku u kojoj je snimljena većina „atmosferičnih“ kadrova za nove epizode „Novina“ – bit će puno prisutnija u drugoj sezoni serije.

Inače, nakon prve sezone u čijem fokusu je bila priča o tragičnoj prometnoj nesreći kroz koju su provučeni odnosi korumpirane političke elite, policije i medija te gospodarskih tajkuna, druga sezona serije – za koju scenarij također potpisuje Ivica Đikić – bavit će se mračnim političkim borbama i nemilosrdnoj borbi za vlast.

Donosimo nekoliko fotografija koje je zabilježilo naše „oko kamere“ na setu u Gerviasu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!