U OKU KAMERE Glazbeni dani HRT-a iduće dvije godine u Opatiji

Iduće 2020. godine ova popularna glazbena manifestacija održat će se 28. i 29. veljače 2020. Koncert Jazz orkestra HRT-a u Koncertnoj dvorani Drago Gervais na rasporedu je 28. veljače 2020., dok je dan kasnije, subota 29. veljače, rezervirana za Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije – Doru u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Opatija – Grad Opatija, Opatija 21 d.o.o. i Festival Opatija danas su potpisali Ugovor s Hrvatskom radiotelevizijom o održavanju projekata „Glazbeni dani HRT-a 2020.“  i „Glazbeni dani HRT-a 2021.“ u Opatiji.

Iduće 2020. godine ova popularna glazbena manifestacija održat će se 28. i 29. veljače 2020. Koncert Jazz orkestra HRT-a u Koncertnoj dvorani Drago Gervais na rasporedu je 28. veljače 2020., dok je dan kasnije, subota 29. veljače 2020., rezerviran za  Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije – Doru u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Ugovor o realizaciji projekata „Glazbeni dani HRT-a 2020.“ i „Glazbeni dani HRT-a 2021.“ potpisali su gradonačelnik Ivo Dujmić, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković. Ujedno su Ugovor o suradnji potpisati glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i generalna direktorica Amadria Park Hotela Lazarela Komlen.

Podsjećamo, ove se godine izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije, nakon višegodišnjeg izbivanja vratio u Opatiju, grad festivala u koji i pripada. Time se  vratio i stari sjaj i tradicionalni medijski šušur u „prijestolnicu“ hrvatske zabavne glazbe iz koje je i krenula popularna “Dora”. U izravnim prijenosima iz Opatije na ekrane HTV-a i u eter Hrvatskog radija vratio se vrhunski glazbeni, zabavni i show program.

– Posebno me veseli ova svečana prilika potpisivanja ugovora s Hrvatskom radiotelevizijom kojim potvrđujemo našu dugogodišnju suradnju, prijateljske odnose i zajedničko nastojanje da Glazbeni dani HRT-a ostanu tamo gdje im je i mjesto – u našoj lijepoj Opatiji, pravoj hrvatskoj festivalskoj destinaciji. Kao što znate, ove se 2019. godine u veljači izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije, nakon višegodišnjeg izbivanja vratio u Opatiju, grad u koji i pripada. Time se  vratio i stari sjaj i tradicionalni medijski šušur na obostrano zadovoljstvo, naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić prilikom potpisivanja ugovora.

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što ćemo nastaviti našu suradnju. Ovogodišnja manifestacija koju smo zajedno realizirali postala je obrazac kvalitete i razine ispod koje Hrvatska radiotelevizija ne želi i neće ići, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i dodao kako vjeruje da će Opatija iduće veljače ponovno biti središte hrvatskog društvenog života i to u još većem broju i opsegu, jer biti viđen i sudjelovati na Glazbenim danima HRT-a postala je stvar društvenog prestiža. Time smo ispunili i naš cilj – da Opatija uz HRT doista postane hrvatski San Remo, zaključio je Bačić.

Hrvatska radiotelevizija je 5. studenoga otvorila prijave na natječaj za Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije 2020., koji će nas predstavljati u svibnju 2020. na Pjesmi Eurovizije (Eurosongu) u Rotterdamu u Nizozemskoj. Natječaj je otvoren do 15. prosinca 2019., nakon čega će stručni ocjenjivački sud odabrati 16 najboljih originalnih pjesama i njihovih izvođača za veliku završnicu Dore 2020. u Opatiji.

error: Content is protected !!