U oku kamere: Građani nepropisno ostavljaju smeće, Komunalac ne kupi @ Oprič

Smeće pokraj igrališta

Smeće pokraj igrališta

Građane Ike i Opriča zasmetalo je smeće koje se nakuplja uz igralište…

Oprič – Uz igralište između Ike i Opriča nakupila se proteklih dana oveća količina otpada, a građani koji često onuda prolaze upozorili su nas da se radi o čestoj pojavi nakon uvođenja novog programa prikupljanja otpada, a sličan problem navodno je bio i kod doma za starije osobe. Uočilo ga je i naše oko kamere…

Duško Kulaš, rukovoditelj RJ Usluge u Komunalcu kazao je kako se radi o nepropisnom odlaganju otpada koje je prijavljeno nadležnim službama.

– Pilot projekt prikupljanja otpada funkcionira dobro. Mještani su obaviješteni da mogu zazražiti vlastite posude, i većina je to napravila. No, manji dio korisnika oko novog igrališta u Opriču otpad ostavlja na neprimjeren način i nismo ga mogli pokupiti u sklopu redovnog odvoza utorkom jer bi to značilo daljnje poticanje ovakvog ponašanja. Mi ćemo otpad svakako ukloniti jer je to naša odgovornost, ali smo isto tako sve prijavili komunalnom redarstvu, kazao je Kulaš.

Naglasio je i kako je dom za starije osobe prošlog tjedna nabavio posudu za otpad te da sada otpad odlaže na pravilan način.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!