U OKU KAMERE Gradonačelnik ruskog grada Kovrova Anatolij Vladimirovich Zotov u službenom posjetu Lovranu

– Službeni sastanak održali smo u općini na kojem je uz mene sudjelovao i predsjednik općinskog vijeća Branislav Petković. Sastanak je protekao i bolje od očekivanog, a gosti su iznimno oduševljeni našom rivijerom, koja je po njihovim riječima uljepšana verzija francuske rivijere, kazao nam je Bojan Simonič.

Lovran – Načelniku Lovrana Bojanu Simoniču jučer je u službeni posjet stigao Anatolij Vladimirovich Zotov gradonačelnik ruskog grada Kovrova sa svojim suradnicima. Prema riječima načelnika Simoniča gosti iz Rusije stigli su nakon što su preko medija došli do priče o lovranskim vilama te su željeli pobliže upoznati mjesto i započeti razgovore o budućoj suradnji.

– Nakon Svjetskog prvenstva u nogometu održanog ovog ljeta u Rusiji naša zemlja ponovo je došla u fokus ruske javnosti. Prateći priču o Hrvatskoj, naš gost htio je upoznati našu zemlju, a posebno su ga zaintrigirale lovranske vile. Službeni sastanak održali smo u općini na kojem je uz mene sudjelovao i predsjednik općinskog vijeća Branislav Petković. Sastanak je protekao i bolje od očekivanog, a gosti su iznimno oduševljeni našom rivijerom, koja je po njihovim riječima uljepšana verzija francuske rivijere, kazao nam je Bojan Simonič.

Osim susreta u uredu načelnika uvaženi gost iz Rusije upoznao je znamenitosti Lovrana te prošetao duž lungomara, pogledao stare vile i Stari grad te posjetio Liganj i Lovransku Dragu.
– Gosti iz Rusije osim susretljivošću ljudi oduševljeni su i gastronomijom, a danas je u planu obilazak Opatije i Mošćeničke Drage, dodao je Simonič.

Grad Kovrov smješten na rijeci Kljazmi, po popisu iz 2010. godine ima 145,214 stanovnika i drugi je po veličinu u Vladimirskoj oblasti.

Anatolij Vladimirovich Zotov na čelu je Kovrova od 2014. godine, a prije toga radio je u građevinskom sektoru. Karijera mu je vezana uz vojnu službu s obzirom na to da je diplomirao na vojnoj artiljerijskoj akademiji i na vojnom zapovjedništvu pješačke garde. Po završetku vojne karijere postao je zamjenik ravnatelje građevinske tvrtke te tvornice za izgradnju kuća. Dvije godine poslije postao je ravnatelj firme za izgradnju kuća koja je sagradila pola milijuna četvornih metara stambenog prostora u Kovrovu te regijama Vladimir i Moskva. 2000. godine Zotov je dobio nagradu ‘najbolji ravnatelj građevinske industrije ruske federacije’, a ima titulu ‘počasni graditelj ruske federacije i vladimirovske oblasti.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!