U OKU KAMERE Gradska knjižnica Opatija ugostila likovnu radionicu ”Boje u nama”

Izložba slika kao i izložba radova polaznika radionice ostaje otvorena do kraja Mjeseca hrvatske knjige 15. studenog.

Opatija – U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnica Opatija održana je likovna radionica pod nazivom ”Boje u nama”. Radionica je namijenjena mladima te su na njoj prisustvovali učenici Ugostiteljske škole Opatija s knjižničarkom Mirom Matan.

– U prvome dijelu, voditeljica radionice, akademska slikarica Rahela Brkljačić učenike je provela kroz povijest nastanka i izrade boja, njihove gustoće i intenziteta pigmenta te ih upoznala s tehnologijom izrade akvarelnih boja. U drugome su se dijelu tako dobivenim bojama učenici izrazili na papiru u tehnici akvarela mokro na mokro. Ova je radionica dio projekta „Umjetnost te zove” u sklopu kojeg je u Knjižnici postavljena izložba voditeljice radionice Rahele Brkljačić pod nazivom „Boje kvarnerske duše”, a sami su sudionici radionice dobili priliku iskusiti koji je put od ideje do realizacije projekta, konkretno izložbe likovnih radova koje su sami stvarali od izrade boja pa sve do postavljanja gotovih slika, poručili su organizatori.

Otvorenju izložbe nazočili su učenici Ugostiteljske i Hotelijersko turističke škole Opatija zajedno sa profesoricama. Izložba slika kao i izložba radova polaznika radionice ostaje otvorena do kraja Mjeseca hrvatske knjige 15. studenog. Projekt je sufinanciran sredstvima grada Opatije za potporu malih vrijednosti u 2018. godini, a izložba je prodajnog karaktera.

error: Content is protected !!