U oku kamere: Gužva oko UPU-a @ Opatija


Građani su u velikom broju stigli provjeriti što su im kao prostorne intervencije pripremili iz Grada Opatije, a primjedbe su bile uglavnom ”mikro-lokacijske” prirode.
Opatija – Javno izlaganje Urbanističkog plana uređenja naselja Opatija izazvalo je velik interes javnosti – dvorana Ville Antonio bila je ispunjena brojnim građanima koji su željeli ”na licu mjesta” saznati kakve je planove za intervencije u prostoru pripremio Grad.
Iako sam Plan nije donio puno jakih novosti – uz iznimku omogućavanja širenja opatijske i vološćanske luke – građani su bili zabrinuti zbog manjih zahvata koji bi remetili njihov ”mir”, kao što je ideja da se proširi Ulica Nikole Tesle ispred Kulturnog doma Zora te uredi parkiralište na tome mjestu.
Iako je pročelnik za prostorno planiranje Zdenko Tupanjac pokušao umiriti zabrinutost građana, nije mu to u potpunosti uspjelo… Ipak, građani kojima nisu uvažene primjedbe i prijedlozi još uvijek stignu uložiti i službene prigovore, i to do kraja trajanja javne rasprave, odnosno do srijede, 4. travnja.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!