U oku kamere: HPS Masters u Matuljima otvorio novu sezonu pikada u Hrvatskoj

pikado_turnir_matulji_2015 (2)

Nedavno je u matuljskoj sportskoj dvorani održan prvi ovogodišnji HPS Masters koji je otvorio novu sezonu pikada u Hrvatskoj. Oko 180 pikadista iz cijele Hrvatske natjecalo se na turniru kojeg je organizirao Hrvatski pikado savez, a kao suorganizaori su pripomogli i Pikado savez Primorsko-goranske županije, Općina Matulji, Zajednica sportskih udruga Općine Matulji te Pikado klub DM.

pikado_turnir_matulji_2015 (1)

Matulji – Predivna dvorana osnovne škole u Matuljima još se jednom pokazala kao pravi mamac za pikado elitu iz cijele Hrvatske, koja je nedavno otvorila još jednu sezonu ‘lova na bodove’ koji kroz četiri službena HPS turnira vode do Pojedinačnog PH u elektroničkom pikadu.

Ove godine, posebno treba pohvaliti odaziv riječkih pikadista koji su svojom prisutnošću uveličali ovo veliko natjecanje u pikado svijetu.

pikado_turnir_matulji_2015 (5)

Osim odličnog odaziva, Rijeka se može pohvaliti i jednom medaljom kod muškaraca koju je u kategoriji B ligaša osvojio Petar Šurlina (PK Lošinj). Šurlina je osvajanjem bronce pokazao da je u odličnoj formi te da je pred njim još jedna dobra sezona. Kod dama, za osvajanje odličja bila je zadužena Vlatka Lešić (PK Nevera) koja se osvojila prvo mjesto u disciplini Cricket.

Odličnu je igru pokazala i Zorica Beslać (PK DM) koja je osvojila peto mjesto u disciplini 501 MO, sedmo mjesto u disciplini Cricket, dok je u disciplini Parova u tandemu s Nevenkom Šalat Franičević stigla nadomak medalje (4.mjesto).

pikado_turnir_matulji_2015 (4)

– Nakon ljetne pauze veselila sam se novoj sezoni te mi je jako drago što se dosta žena odazvalo na turnir u Matuljima. Ove godine sam odlučila odigrati sva četiri državna mastersa te se nadam da ću ponoviti uspjeh od prošle godine i plasirati se na Pojedinačno PH, rekla je Zorica Beslać, igračica ekipe DM Štrige iz Matulja.

Zadovoljstvo održanim turnirom ne kriju niti organizatori, a županijski savez nakon dvije godine uspješnog domaćinstva ne skriva želju da se i iduće godine sezona otvori na istom mjestu. Nakon Matulja, pikadisti će u studenom put Primoštena gdje je na redu drugi ovogodišnji HPS masters te ne sumnjamo da će u ‘lov na bodove’ i riječka ekspedicija igrača koji su u Matuljima postavili dobre temelje za plasman na pojedinačno PH.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!