U oku kamere: Igre mladih Jadransko-jonske regije @ Ancona

sportske_igre_mladih_ancona (1)

Za rukometnu ekipu Hrvatske igrali su i mladi Opatijci, Noa Tubić i Lovro Kostelić, učenici O.Š. “R.K. Jeretov” i članovi RK “Kozala” iz Rijeke.

Ancona / Opatija – U Anconi su od 6. do 8. lipnja održane Sportske igre mladih Jadransko-jonske regije na kojoj je nastupilo tisuću mladih sportaša starosti 15 i 16 godina iz 8 zemalja: Italije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

sportske_igre_mladih_ancona (2)

Cilj susreta mladih bio je kroz sportske aktivnosti povećati svijest o pripadnosti budućoj Jadransko-jonskoj zajednici te uspostaviti praksu održavanja sličnih susreta svake godine u drugoj zemlji članici. Održana su natjecanja u atletici, nogometu, rukometu, odbojci, streljaštvu, vaterpolu, košarci, gimnastici, mačevanju, taekwondou, tenisu i jedrenju. Reprezentaciju Hrvatske činili su i sportaši iz Rijeke i okolice, i to članovi Atletskog kluba “Kvarner”, Gimnastičkog kluba “Rijeka”, Selekcije Grada Rijeke u muškom rukometu te Selekcije Grada Rijeke u ženskoj odbojci. Predstavnici Hrvatske slavili su zlato u streljaštvu, gimnastici djevojke te rukometu, gdje su hrvatski rukometaši u finalnoj utakmici pobijedili predstavnike Srbije 39:22. Za rukometnu ekipu Hrvatske igrali su i mladi Opatijci, Noa Tubić i Lovro Kostelić, učenici O.Š. “R.K. Jeretov” i članovi RK “Kozala” iz Rijeke.

Osim sportskog dijela manifestacije za sudionike je organiziran i bogat kulturno-zabavni program uz druženja te upoznavanje grada.

sportske_igre_mladih_ancona (3)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!