U oku kamere: Ispunjen Šporer na otvorenju velike izložbe akademskog slikara Claudia Franka @ Opatija

claudio_frank_juraj_sporer_2014 (1)

Frankovi živopisni ekspresivni prizori nadahnuti su ovdašnjim podnebljem, a dah Mediterana na njegova platna stiže u snažnim slikarskim potezima debelog namaza.

Opatija – Eksploziju boja zidovima Umjetničkog paviljona Juraj Šporer priuštila je sinoć otvorena izložba akademskog slikara Claudia Franka, na kojoj je slavni Vološćan predstavio presjek svog bogatog opusa iz pola stoljeća duge umjetničke karijere.

claudio_frank_juraj_sporer_2014 (3)

– Drago mi je da ste došli u ovako velikom broju, ne mogu zadržati suze, kazao je Frank pred ispunjenim paviljonom, pokazavši da se puno bolje izražava slikom, pa i glazbom koju je zasvirao na otvorenju, nego riječima.
Frankovi živopisni ekspresivni prizori nadahnuti su ovdašnjim podnebljem, a dah Mediterana na njegova platna stiže u snažnim slikarskim potezima debelog namaza. Simbiozu umjetnika i kraja kojemu pripada istaknula je i kustosica Mirjana Kos.

– Riječ je o iznimno plodnom autoru tisuća slika, koji se slikarstvom bavi već pedeset godina, kazala je Kos, da bi ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić dodala kako se radi o ”umjetničkoj i glazbenoj legendi”.

claudio_frank_juraj_sporer_2014 (4)

Izložba koju je otvorila zamjenica opatijskog gradonačelnika Marina Gašparić ostat će otvorena do 14. rujna.

Inače, Frank je doista poznat kao iznimno produktivan autor, pa ne čudi da je – usprkos činjenici da je u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer izloženo četrdesetak njegovih djela iz svih stvaralačkih faza – slikaru ostalo dovoljno izložaka da se sutra, u petak 22. kolovoza predstavi na još jednoj izložbi, samo nekoliko koraka dalje. Naime, u 20 sati u atriju crkve sv. Jakova bit će otvorena izložba Claudia Franka i Nikole Lukinčića, i to uz glazbeni program u sklopu kojeg će nastupiti Frank na violini i pijanistica Natalija Maričeva.

claudio_frank_juraj_sporer_2014 (5)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!