U oku kamere: Ivan Vilibor Sinčić pružio podršku kolegama iz Živog zida u borbi za Vijeće @ Matulji

zivi_zid_matulji_ivan_vilibor_sincic (1)

Haris Tuhtan rekao je kako Općina Matulji puno troši na naknade vijećnicima i članovima raznih odbora, zamjenike načelnika, pročelnicu i stručne službe, te kako će njihov prijedlog biti da se te naknade smanje ili ukinu i ostavi prostor za zapošljavanje mladih osoba.

Matulji – Ivan Vilibor Sinčić, saborski zastupnik Živog zida, podržao je danas poslijepodne u centru Matulja svoje stranačke kolege koji se natječu za mjesta u Općinskom vijeću.

– Ovo je naš prvi izlazak u Matuljima, nadamo se dobrom rezultatu zbog dosadašnjih iskustava – jako dobro smo prošli na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima. Problemi Općine Matulji nisu samo lokalni, nego su prisutni diljem zemlje – nezaposlenost koja ima za posljedicu iseljavanje stanovništva, socijalni problemi… Mi ćemo ostvariti paralelu između lokalne i državne razine i ja kao zastupnik Živog zida bit ću na raspolaganju svim mještanima da u Saboru iznesem probleme koje muče Matulje, kazao je Sinčić.

zivi_zid_matulji_ivan_vilibor_sincic (2)

Haris Tuhtan s liste za Vijeće kazao je kako je program Živog zida uvijek usmjeren prema socijalnim temama.

– Želimo zbrinuti ljude kao što su samohrani roditelji ili tročlane obitelji samo jednim primanjem, kako bi se tim ljudima omogućilo nesmetano plaćanje režija i izbjeglo iskapčanje struje i vode, ali i pomoglo pri zapošljavanju i olakšalo upis u vrtić i školu. S druge strane, tražimo da se Općina Matulji aktivno pozabavi djelovanjem Općinskog suda u Opatiji i ovršne postupke nad matuljskim građanima, posebice u situacijama kada se radi o jedinom domu neke obitelji, kazao je Tuhtan.

Dodao je kako Općina Matulji puno troši na naknade vijećnicima i članovima raznih odbora, zamjenike načelnika, pročelnicu i stručne službe, te kako će njihov prijedlog biti da se te naknade smanje ili ukinu i ostavi prostor za zapošljavanje mladih osoba.

– Sedam je sretan broj, kako potvrđuje Hrvatska lutrija. Mi smo sedmi na izbornom listiću, a kako šlag uvijek dolazi na kraju, tako bih pozvao sve Matuljce kojima je Živi zid blizak ideološki i pri srcu, da zaokruže broj 7, kazao je nositelj liste Robert Puljić pozvavši građane da u nedjelju izađu na izbore.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!