U OKU KAMERE Izložba Picassa i Miróa i u opatijskom Dječjem vrtiću

– Na ovaj način dječica, tete i barbe opatijskog Dječjeg vrtića ponovno potvrđuju kako su aktivno uključeni u sva važna zbivanja u zajednici, poručili su iz vrtića.

Opatija – U Dječjem vrtiću Opatija u tijeku su pripreme za otvorenje izložbe likovnih radova djece, inspiriranih umjetničkim djelima Pabla Picassa i Joana Miróa, koja će biti postavljena u holu DV Opatija. Potaknuti skorašnjom iznimnom izložbom ovih velikana likovne umjetnosti koja će biti otvorena u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, odlučili smo ovo veliko događanje popratiti i mi ali kroz dječje oči, javljaju iz vrtića.

Dječji likovni radovi nastali su tijekom 2007. i 2008. godine u sklopu projekta “Likovni odgoj i umjetnost Pabla Picassa” koji se provodio u suradnji s mariborskim Pedagoškim fakultetom. Drugi dio radova nastao je tijekom ove pedagoške godine, a kao inspiracija uzeta su upravo djela Joana Miróa i Pabla Picassa. Na ovaj način dječica, tete i barbe opatijskog Dječjeg vrtića ponovno potvrđuju kako su aktivno uključeni u sva važna zbivanja u zajednici, poručili su iz vrtića.

error: Content is protected !!