U oku kamere: Joga na Ljetnoj pozornici @ Opatija

joga_ljetna_1

Vježbanje joge uz diplomiranog instruktora Ivicu Pađena prisutno je u Opatiji već dugi niz godina, a osim ljeti na otvorenom, vježbanju se svi zainteresirani mogu priključiti tijekom cijele godine u Hotelu Opatija ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17.50 do 19.30 sati.

Opatija – Svakog ponedjeljka, srijede i petka na Maloj ljetnoj pozornici od 6.30 do 8.15 sati organizirano je vježbanje joge uz voditelja, diplomiranog instruktora joge, Ivicu Pađena. Projekt vježbanja joge na otvorenom provodi se u suradnji s Uredom Opatija zdravi grad, Festivalom Opatija i udrugom Maslina, a traje tijekom cijelog ljeta te ako vrijeme posluži, i u rujnu. Među polaznicima najviše je Opatijaca, a ima ih i iz bliže okolice, Rijeke te nekoliko turista iz stranih zemalja. Grad Opatija i Festival Opatija osigurali su prostor, a polaznici plaćaju participaciju od 30 kuna.

joga_ljetna_2

– Bit joge je postizanje unutarnjeg mira. Kada je tijelo mirno i disanje pravilno, um ima priliku promatrati svijet s više jasnoće i optimizma. Kroz to se povećava sposobnost suočavanja sa svakodnevicom. Joga omekšava tijelo te istovremeno izoštrava svjesnost o sebi. Današnje vrijeme je vrlo ubrzano, zgusnuto i stresno. Joga nas harmonizira i osposobljava za što lakše suočavanje s takvim vremenom. Vježbanje je namijenjeno svima, a vježbe su prilagođene svim dobnim skupinama i zdravstvenom stanju vježbača i ne zahtijevaju nikakvo predznanje ili posebnu spretnost. Nije potrebna nikakva prethodna najava, samo dobra volja – dođite udobno odjeveni, s prostirkom pod rukom i uvjerite se u dobrobiti joge, poručio je voditelj. Vježbanje joge uz diplomiranog instruktora Ivicu Pađena prisutno je u Opatiji već dugi niz godina, a osim ljeti na otvorenom, vježbanju se svi zainteresirani mogu priključiti tijekom cijele godine u Hotelu Opatija ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17.50 do 19.30 sati.

joga_ljetna

Kristina Tubić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net