U OKU KAMERE Jučer su u rad pušteni novouređeni prostori Zavoda za psihologiju Dječje bolnice na Kantridi

Sredstva za adaptaciju prostora i edukaciju psihologa omogućila je Primorsko – goranska županija prepoznajući značaj djeci primjerenog okruženja pri pružanju psihološke pomoći i podrške.

Rijeka – Jučer se na Zavodu za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju KBC-a Rijeka na lokalitetu Kantrida održala svečanost obilaska novouređenih prostora ambulanti.

Sredstva za adaptaciju prostora i edukaciju psihologa omogućila je Primorsko – goranska županija prepoznajući značaj djeci primjerenog okruženja pri pružanju psihološke pomoći i podrške. Obilasku je nazočila zamjenica župana Marina Medarić u društvu zamjenice ravnatelja KBC-a Rijeka Lidije Bilić Zulle i pročelnice Helene Sveško – Visentin s djelatnicima Zavoda.

Donacijom je osiguran prostran, umirujući hodnik toplih boja koji djeci dopušta slobodno kretanje, čekaonica gdje zabavljajući se provode vrijeme i pripremaju se za susret sa psihologom, uredan i adekvatan sanitarni čvor te posebna soba za psihološku procjenu male djece. U novouređenoj sobi, djeca se mogu igrati i istraživati uz pomoć različitih senzornih i didaktičkih materijala usmjerenih na spoznavanje emocija vlastitog tijela, obiteljske dinamike i sl.

Dijelom sredstava donacije timu kliničkih psihologa omogućeno je financiranje edukacije i testa ADOS-2 (opservacijski protokol za dijagnostiku autizma) koji predstavlja “zlatni standard” u postupku dijagnostike poremećaja iz spektra autizma. Naime, posljednjih se godina u svakodnevnoj kliničkoj praksi zamjećuje značajan porast broja pacijenata najmlađe dobi s elementima iz autističnog spektra. Kako bi se roditelje usmjerilo na potrebne tretmane, neophodno je što prije prepoznati simptome i dijagnosticirati poremećaj s ciljem minimaliziranja nepovoljnih razvojnih posljedica.

Povećanjem kvalitete uvjeta rada, kontinuiranim edukacijama te daljnjim oplemenjivanjem prostora nastavit će se u svakodnevnom radu pružati kvalitetna i prepoznatljiva pomoć i podrška djeci i roditeljima uz zajednički cilj dobrobiti najmlađih.

error: Content is protected !!