U oku kamere: Kad je Super mjesec osvijetlio Djevojku s galebom… @ Opatija

super_moon_mjesec_opatija_2016

Na povratku sa svog uobičajenog đira oko našeg planeta, mjesec je zastao kako bi osvijetlio Djevojku s galebom, i privučen pogledom, zastao na mjestu približavajući sve sve dok nije stigao Zemlji bliže nego što je bio još od 1948. godine.

Opatija – Kažu da mjesec ima čarobna svojstva, i po toj bi logici Super mjesec trebao biti posebno potentan. No, sinoć kao da je on bio začaran – nitko još nije ostao imun na čini Djevojke s galebom, pa tako niti mjesec nije mogao biti ravnodušan.

Na povratku sa svog uobičajenog đira oko našeg planeta, mjesec je zastao kako bi osvijetlio Djevojku s galebom, i privučen pogledom, zastao na mjestu približavajući sve sve dok nije stigao Zemlji bliže nego što je ikad bio još od 1948. godine.

I u tom trenutku, dok je lebdio nad Opatijom, Rijekom i Kvarnerom prije nego što je nastavio svoju putanju, uhvatilo ga je oko kamere našeg Davida, spremivši ga kao uspomenu za sve generacije koje će 18 godina čekati da se mjesec vrati.

Možda je tako išla ta priča. A možda se radi o prirodnom fenomenu nastalog zbog eliptičnih putanja nebeskih tijela. Možda… No, kako god bilo, imamo savršenu fotografiju kao dokaz.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!