U oku kamere: Kako do mula? Nikako, blokirao ga je dostavni kordon kamiona @ Opatija

guzva_mul_2016_01

Svi dostavni kamioni stigli su u isto vrijeme, i parkirali na istom mjestu. Nažalost, problem je bio u tome što je to vrijeme bilo oko podneva, a to mjesto bila je cesta za mul. Ovaj suludi prometni krkljanac zabilježilo je i naše oko kamere…

Opatija – Lijepo je kad u gradu, posebice turističkom gradu, postoji uređena dostava za hotele, trgovine, restorane i druge objekte, kad svi dostavljači znaju da moraju stići do određenog vremena predati robu ili da će biti kažnjeni. Također, da moraju svoja vozila parkirati na za to određenim mjestima, inače će biti kažnjeni. Sve to u svrhu normalnog odvijanja prometa u gradovima čije prometnice uglavnom nisu bile sagrađene s idejom da podnesu toliko dodatno prometno opterećenje kakvo se stvara u vrhuncu sezone.

I u Opatiji se jučer dogodila takva situacija – svi dostavni kamioni stigli su u isto vrijeme, i parkirali na istom mjestu. Nažalost, problem je bio u tome što je to vrijeme bilo oko podneva, a to mjesto bila je cesta za mul.

Tako je put do mora za brojne turiste ostao blokiran – ukupno sedam kamiona naslagalo se u zavojima od skretanja prema mulu pa do samog mula, zakrčivši tako ne samo ovu usku i kratku prometnicu, već i cijeli gradski centar koji je i inače slabo protočan, posebice u vrijeme pojačanog prometa zbog turističke sezone.

Ovaj suludi prometni krkljanac zabilježilo je i naše oko kamere…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!