U OKU KAMERE: Kolona za izlaz Matulji mjerila se u kilometrima – Vikend stvorio gužve na prometnicama

Prema HAK-u, i danas se očekuje povećan promet i gužve na cestama prema moru i onima prema graničnim prijelazima.

Opatija, Rijeka, Krk – Udarni srpanjski vikend imao je značajne posljedice na prometnu situaciju Kvarnera – jučer su se gužve stvarale na svim pristupnim prometnicama koje su vodile prema ključnim turističkim destinacijama: Opatiji, odnosno Istri s jedne te Krku, otocima i Dalmaciji s druge strane.

Kako je izvijestio portal tunera.info, velike kolone na prilazima Krčkom mostu zasjenile su protest bikera protiv plaćanja mostarina. Mostu je jučer bilo teško prići sa svih strana, a na autocesti se kolona formirala već kod tunela ispod Hreljina. Svi koji su se ponadali da će brže do mosta preko Hreljina i Križišća te natrag na autocestu na čvoru Križišća, bili su u krivu. Kolona se protezala i od Oštra, a s druge strane metar po metar se napredovalo do Jadranova.

S druge strane, gužve su se stvarale i na zapadnom dijelu riječke zaobilaznice, odnosno na izlazu kod Matulja gdje se odvaja cesta prema Opatijskoj rivijeri i ona koja vodi do tunela Učka, odnosno prema Istri. Gužva se na ovom području također mjerila u kilometrima, a u jednom trenutku dosezala je od semafora na matuljskom izlazu gotovo do Vrata Jadrana.

Prema HAK-u, i danas se očekuje povećan promet i gužve na cestama prema moru i onima prema graničnim prijelazima.

 

error: Content is protected !!