U oku kamere: Kreativnošću protiv plastičnih vrećica – Školarci oslikali unikatne platnene vrećice @ Opatija

plasticne_platnene_vrecice_2016_komunalac-2

Unutar grupe natjecali su se za najveseliji crtež koji bi otisnuli na platnene vrećice. Odabran je rad ”Veselo stablo” učenice Lare Mešter iz 3. b razreda, koje će školarci podijeliti kako bi sugrađane naučili ”misliti eko”…

Opatija – Plastične vrećice učenici Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije zamijenili su unikatnim platnenim vrećicama, nastalima upravo zaslugom djece i suradnjom škole i liburnijskog komunalnog društva Komunalac d.o.o. Jurdani.

plasticne_platnene_vrecice_2016_komunalac-1

Naime, ove godine učenici produženog boravka iz 3. b i 3. c razreda sa svojom učiteljicom Anjom Malvić odlučili su obilježiti Međunarodni dan protiv plastičnih vrećica – koji se diljem svijeta obilježava 19. prosinca – na poseban način. Unutar grupe natjecali su se za najveseliji crtež koji bi otisnuli na platnene vrećice. Odabran je rad ”Veselo stablo” učenice Lare Mešter iz 3. b razreda, koje će školarci podijeliti kako bi sugrađane naučili ”misliti eko”, a uz otisnute vrećice, Komunalac je grupi poklonio i stotinu neoslikanih koje su učenici zajedno sa svojim roditeljima u školi ukrašavali te tako napravili prekrasne unikatne vrećice.

Osnovna škola Rikard Katalinić Jeretov pripada prvoj generaciji škola koje su u Hrvatskoj 2001. godine stekle status Eko-škole. Dugim petnaestogodišnjim djelovanjem, svojim radom, pohvalama i uspjesima postala je ponosni nositelj dijamantnog statusa. Cilj škole je odgojem i obrazovanjem u svim segmentima sustava i svakodnevnog života škole senzibilizirati učenike, djelatnike, roditelje, posjetitelje, goste i sugrađane.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!