U oku kamere: Kupači i stanovnici organizirali se i počistili zapuštenu plažu hotela Belveder @ Opatija

Ovo kupalište, na izvrsnoj lokaciji, godinama je zapušteno, a situacija je kulminirala ovog ljeta nakon „povlačenja“ Liburnia Riviera Hotela iz koncesije.

Opatija – Mještani MO Belveder i stanovnici susjednih područja organizirali su se i nedavno počistili zapuštenu plažu ispod hotela Belveder. Ovo kupalište, na izvrsnoj lokaciji, godinama je zapušteno, a situacija je kulminirala ovog ljeta nakon „povlačenja“ Liburnia Riviera Hotela iz koncesije. Najveća kvarnerska hotelska grupacija sudskim je putem izgubila vlasništvo nad hotelom Belveder i okolnim objektima, nakon čega su odustali i od plaže u koju su se prema koncesijskom ugovoru obvezali uložiti dva milijuna kuna, od čega je ostvareno svega 15 tisuća kuna.

Tako je ovo ljeto plaža Belveder kupače dočekala u katastrofalnom stanju, s hrpama uništenog betona, lišća i smeća.

– Budući da nitko ništa ne poduzima, a posjećenost plaži je sve veća, vjerni kupači, susjedi i građani MO Belvedere odlučili su nešto učiniti. Dogovor je pao… Metle u ruke i napunili smo 4 vreće. Cijela plaža je očišćena i svi smo zadovoljni učinjenim. Zadnjih godina Liburnija rivijera hoteli potpuno su zapustili okoliš, plažu i sam hotel. Neka im je na sramotu, kazala je jedna od sudionica ove akcije, gradska vijećnica Gordana Grgurina, zatraživši od gradonačelnika Dujmića i direktora komunalnih poduzeća Parkovi i Komunalac da se organiziraju i očiste „onu hrpu betona, da turisti ne zastajkuju i čude se neredu“.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!