U oku kamere: Ljeto nam se vratilo u grad… @ Volosko

ljeto_volosko_2013 (1)

Naš fotoreporter snimio je nekoliko kadrova, a vama ništa drugo ne preostaje, nego provjeriti prognozu vremena, staviti šugaman pod ruku i pravac plaža.

Volosko – Pjesma ‘Ljeto na se vratilo u grad’, jedan od najvećih hitova grupe Animatori, sve češće se u našim krajevima izgovarao poput mantre. Jer to ljeto nikako da nam se vrati. Iako nas je u poslijepodnevnim satima opet ‘oprala kiša’ jutro je bilo ‘kao nekada’ početkom lipnja.

Prekrasno, toplo jutro, nekolicina građana iskoristila je za prvo ovogodišnje kupanje. Vaterpolo plato i mali mul, djelomično su bili pokriveni šugamanima, a dječji žamor odzvanjao je duž plivališta. Naš fotoreporter snimio je nekoliko kadrova, a vama ništa drugo ne preostaje, nego provjeriti prognozu vremena, staviti šugaman pod ruku i pravac plaža.

I kako bi legendarni meteorolog Milan Sijerković završio svoju vremensku prognozu s narodnim vjerovanjem, tako ćemo i mi. Danas, 8. lipnja, obilježava se sv. Medard, a u narodu vrijedi uvriježena izreka – što sv. Medard daje, četrdeset dana traje. Što u prijevodu znači da će do sredine srpnja nad Kvarnerom vladati izrazito promjenjivo vrijeme.

[nggallery id=781]

N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!