U oku kamere: Ljeto nam se vratilo – visoke temperature ”poremetile” biljke i kukce @ Liganj

cvjetanje_rozice_ (5)

A čini se, toplo se i ugodno vrijeme nastavlja, pa bi nam se moglo dogoditi da ”preskočimo” zimu i iz ljeta – uz par kišnih dana – uskočimo ravno u proljeće. Nekoliko fotografija koje je snimila naša čitateljica pogledajte na ovom linku

cvjetanje_rozice_ (1)

Liganj – Temperature iznad dvadeset stupnjeva Celzija i ”zubato” sunce koje uopće ne ”grize” obilježili su sredinu ovogodišnje jeseni, a osim građana i turista koje se može vidjeti i u jaknama i u moru, poremetile su i funkcioniranje biljaka i kukaca.

Tako nam je čitateljica Irena Surijan iz Lignja poslala zanimljive fotografije pčele i leptira na tamjanu u cvatu – dražestan prizor primjereniji je kraju ožujka nego početku studenog.

A čini se, toplo se i ugodno vrijeme nastavlja, pa bi nam se moglo dogoditi da ”preskočimo” zimu i iz ljeta – uz par kišnih dana – uskočimo ravno u proljeće. Prema prognozi DHMZ, liburnijsko područje očekuje suncem okupan vikend, uz dnevne temperature koje će se kretati između 11 i 19 stupnjeva u petak te 10 i 21 stupanj u subotu.

Nekoliko fotografija koje je snimila naša čitateljica pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!