U oku kamere: Manifestacija ”Šparoge i vino“ privukla brojne goste @ Ika

– Cilj manifestacije je sljubiti kraljicu proljeća – šparogu, autohtonu namirnicu ovog kraja s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac iz Momjana, istaknuo je Vjeko Zahej. Nekoliko fotografija s druženja u Iki pogledajte u nastavku teksta…

Ika – Drugo izdanje manifestacije „Šparoge i vino“ privuklo je u Iku mnogobrojne posjetitelje koji su uživali u gastro specijalitetima vrhunskih šefova kuhinje Roberta Benzije iz Ville Ariston i Kristiana Kozmića iz Restorana Bellevue Ville Schubert, kojima su u pripremi jela pomagali Miro Šobot, Korado Vozila i Lazar Radmanović iz Ike. Osim gastro delicija na bazi šparoga, u ponudi su bila i vrhunska hrvatska vina, a sve uz bogat glazbeni program DJ Mriža i The Mystic Rose.

– Cilj manifestacije je sljubiti kraljicu proljeća – šparogu, autohtonu namirnicu ovog kraja s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima Prelac iz Momjana, istaknuo je Vjeko Zahej u ime organizatora Udruge Ikarski barkajoli, zahvaljujući kojima je Opatija dobila još jedno atraktivno gastro događanje.

Kako se na sličnim manifestacijama šparoge gotovo uvijek pripremaju s jajima, organizatori i šefovi kuhinja su se odlučili za drugačiji pristup kako bi svim posjetiteljima pokazali da se šparoge odlično sljubljuju i s ostalim namirnicama poput mesa, ribe i tjestenine, pa su tako posjetitelji mogli probati malo drugačije specijalitete od šparoga, poput morskog psa, svinjskog lungića i šurlica.

Ova manifestacija ujedno je i uvertira i najava Gourmet priče Opatijske rivijere koja će se održati u Opatiji od 8. svibnja do 18. lipnja.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!