U oku kamere: Marko Smolić i Joshua Richner najuspješniji na 44. Cupu Opatije

U klasi laser radial prvo mjesto osvojio je Marko Smolić, dok je Švicarac Joshua Richner osvojio prvo mjesto u klasi Laser 4.7.

Opatija – Od petka do nedjelje na regatnom polju ispred Opatije održan je 44. Cup Opatije u jedrenju za klasu Laser radial i Laser 4.7, a pozivu organizatora odazvao se 41 natjecatelj iz Švicarske i Hrvatske.

– U petak radi slabog vjetra nije održano niti jedno jedrenje. U subotu na jutarnjoj tramontani snage vjetra 6-12 čvorova odjedren je dio od pet predviđenih jedrenja, da bi posljednjeg dana po jugu snage vjetra 12-20 čvorova uz pravi spektakl na moru odjedreno preostalo. Regatu je sudio međunarodni žiri, javili su organizatori iz JK Opatija.

U klasi laser radial prvo mjesto osvojio je Marko Smolić (JK Val Šibenik), drugo mjesto pripalo je Marku Vuksanoviću, a treće Antoniju Lukšiću (oba JK Opatija). U kategoriji djevojaka prvo mjesto pripalo je Jani Jelčić (YC Zagrb), drugo Karmen Perković, a treće Lei Kliskinić (obje JK Labud Split).
Švicarac Joshua Richner osvojio je prvo mjesto u klasi Laser 4.7 (GYC), Roko Stipanović (Clivo Sailing club) osvojio je drugo, a Sara Muješić (JK Vega Pula), koja je ujedno bila i najbolja u ženskoj konkurenciji, treće mjesto. Ursula Balas (JD Val Crikvenica) bila je druga u ženskoj konkurenciji, dok je Mare Milić osvojila je treće mjesto (JK Horizont Poreč).

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!