U oku kamere: Matuljski planinarski podmladak na otočnim vrhovima @ Krk, Cres

Matuljski planinarski podmladak @ VEli vrh

Matuljski planinarski podmladak @ VEli vrh

Uz dvadeset i pet članova školskog podmlatka ostalu polovicu autobusa upotpunili su roditelji i stariji članovi PD Lisina.

Matulji – Budući da je planinski okvir Riječkoga zaljeva, kao i planinski vrhovi u njihovom zaleđu, prekriven tvrdim snježnim pokrivačem, voditelji matuljskog planinarskog podmlatka PD Lisina odlučili su obići otočne vrhove na Cresu i Krku. Na Cresu su obišli Sis (639 m), te Veli vrh (541 m) i Obzova (569 m) na Krku.

Uz dvadeset i pet članova školskog podmlatka ostalu polovicu autobusa upotpunili su roditelji i stariji članovi PD Lisina. Ova tri otočna vrha su dio obilaznice „6 vrhova na 3 otoka u jednom danu“ koju su sebi zacrtali i više puta organizirali matuljski planinari. Uz već spomenute vrhove na Krku i Cresu sastavni dio ove obilaznice još su Gorice na Cresu te Sveti Mikula i Televrina na Lošinju.

S obzirom na sastav ove grupe to bi vremenski bilo previše jer se koriste dva trajekta te Krčki most, pa je i ovaj pohod pod motom matuljskih planinara: „Kretanjem do zdravlja“ izveden u zimskom razdoblju kraćih dana.

Klaudio Jelenić / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net