U OKU KAMERE Ministar turizma Gari Cappelli u radnom posjetu Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu @ Ika

Studenti su aktivno sudjelovali u raspravi te pokazali inicijativu za poticanje promjena vezanih uz tržište rada i zapošljavanje mladih u turizmu te za strateški razvoj turizma i turističku politiku i investicije u turizmu kao i ostale aktualne turističke teme.

Opatija –  Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu danas je posjetio Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli gdje se susreo sa dekanicom prof. dr. sc. Dorom Smolčić Jurdana i suradnicima nakon čega je  sudjelovao na panel raspravi pred studentima o aktualnim temama iz hrvatskog turizma.

– Mladi su naša budućnost i vjerujem kako ćete upravo vi biti dio provedbe turističke politike nove Strategije razvoja turizma RH koju ćemo donijeti sljedeće godine za razdoblje od deset godina. Želimo razvijati odgovorni i održivi turizam i zato sam posebno ponosan što je naša Vlada donijela reformski paket turističkih zakona koji su nedavno usvojeni u Saboru, a koji će doprinijeti razvoju našeg turizma, povećanju konkorentnosti i još boljem pozicioniranju na svjetskoj turističkoj karti, dio je obraćanja ministra turizma Garija Cappellija studentima i nastavnicima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji gdje je gostovao ovog petka. Istaknuo je pritom važnost kvalitete u turizmu u svim segmentima, posebice kada je u pitanju radna snaga jer je turizam prvenstveno uslužna djelatnost.

– Turizam pokreće cjelokupno gospodarstvo i koliko god nas veseli konstantni rast ulaganja u ovaj sektor, moramo biti svjesni kako je čovjek ključ uspjeha jer nema tih „zlatnih“ kvadrata objekata visoke kategorije, ako zaposleni nemaju osmjeh na licu, ako nemaju dovoljna znanja, vještine i kompetencije. I zato stalno naglašavam kako je obrazovanje za turizam i ugostiteljstvo najvažnije i to na svim razinama, i to cjelogodišnje. Upravo s tim ciljem provodimo projekt šest Centara kompetentnosti od kojih je jedan upravo u Opatiji, rekao je ministar turizma Gari Cappelli naglasivši kako je Opatija perjanica obrazovanja kada je u pitanju turizam.

Studenti su aktivno sudjelovali u raspravi te pokazali inicijativu za poticanje promjena vezanih uz tržište rada i zapošljavanje mladih u turizmu te za strateški razvoj turizma i turističku politiku i investicije u turizmu kao i ostale aktualne turističke teme.

Podsjetimo, znanstvena, nastavna i stručna aktivnost Fakulteta prepoznata je ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u široj regiji, a fakultet je nositelj mnogobrojnih stručnih i znanstvenih projekata u zemlji i inozemstvu te organizator znanstvenih i stručnih konferencija i okruglih stolova.

error: Content is protected !!