U OKU KAMERE Na gradilištu matuljske osnovne škole radovi u punom zamahu

Provedbom svih mjera energetske obnove osnovna škola u Matuljima prijeći će iz C energetskog razreda u A+.

Matulji – Radovi na gradilištu Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima su u punom zamahu, a građevinske aktivnosti nije omela ni korona.

Nakon postave skele izvođač radova, X.O.A. Gradnja d.o.o. iz Rijeke, radi na uklanjanju dotrajale fasade i pripremi podloge te postavljanju novog toplinsko-fasadnog sustava sa kamenom vunom. Izvođač radova je uveden u posao 18. ožujka te je rok za završetak cjelokupne energetske obnove osnovne škole četiri mjeseca pa se završetak svih radova očekuje krajem srpnja mjeseca tekuće godine. Ukupna vrijednost projekta je 5.167.245,00 Kn, a osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.817.723,25 kn te 1.579.135,88 kn od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, poručili su iz općine Matulji.

Prema projektnoj dokumentaciji predviđeni su radovi na toplinskoj izolaciji vanjske ovojnice i ravnog krova, pa će sa novim toplinsko-fasadnim sustavom i dodatnoj izolacijom ravnog krova osnovna škola u Matuljima ostvariti ubuduće uštede u godišnjoj potrošnji energije od čak 77,12%, a također će se značajno smanjiti i emisija CO2 za 77,12%. Provedbom svih mjera energetske obnove osnovna škola u Matuljima prijeći će iz C energetskog razreda u A+. Općina Matulji nastoji svim svojim sredstvima i potencijalom nastaviti sve svoje projekte koje je započela u 2019-toj godini s obzirom na otežane uvjete rada koji su nastupili zbog pandemije korona virusa, uvažavajući prije svega sigurnost i sve preporuke kao i odluke Stožera civilne zaštite, zaključili su.