U oku kamere: Nema mjesta za šetače – Šetnica zatvorena, obilazak zakrčen automobilima

Naprosto je nevjerojatno da jedina obilazna pješačka komunikacija zakrčena automobilima, što bi u praksi značilo da su osobe s invaliditetom, da bi stigle do Slatine prisiljene napraviti đir kroz park sve do izlaza na glavnu cestu preko puta Kraša.

Opatija – Zakrčen prolaz s parkiranim automobila u Ulici Pava Tomašića ponovo je izazvao nevjericu i bijes kod brojnih posjetitelja Opatije. Naime, zbog nepravilno i gusto parkiranih automobila u spomenutoj ulici otežan je bio prolaz ne samo osobama s invaliditetom i roditeljima s dječjim kolicima već i pješacima.

No, naprosto je nevjerojatno da jedina obilazna pješačka komunikacija zakrčena automobilima, što bi u praksi značilo da su osobe s invaliditetom, da bi stigle do Slatine prisiljene napraviti đir kroz park sve do izlaza na glavnu cestu preko puta Kraša.

Podsjetimo, zatvaranje djela obalnog šetališta na potezu oko hotela Kvarner izazvalo je brojne negativne kritike kod brojnih Opatijca i posjetitelja grada, koji su se na činjenicu da su usred blagdana na najfrekventnijem dijelu lungomara niknule ograde „glasno“ požalili putem društvenih mreža. Dojam nije popravila niti činjenica da je zatvorena terasa hotela Kvarner koja se mogla koristiti kao „prečica“, ali i okućnica vile Amalije.

– Radovi koji se izvode u ingerenciji su Grada Opatije, a izvode ih gradske tvrtke ili njihovi kooperanti. Dio šetnice gdje se također izvode nije moguće otvoriti šetačima za vrijeme blagdana primarno zbog njihove sigurnosti, pa će dio šetnice kod hotela Kvarner ostati zatvoren i tijekom blagdana. Djelatnici Parkova postavili su odgovarajuću prometnu (pješačku) signalizaciju u parku Angiolina, odnosno u blizini zatvorenog za prolaz šetača dijela šetnice ispod hotela Kvarner, kako bi prolaznici, šetači i ostali gosti bili obaviješteni, ali i mogli jednostavnije planirati svoje šetačke rute, stoji u objašnjenju gradske uprave.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!