U oku kamere: Nesnosne gužve blokirale zaobilaznicu – Domaćini i turisti ‘zaglavili’ u koloni @ Matulji

Iz smjera Rijeke gužva se prostirala sve do benzinske postaje Vrata Jadrana, a iz smjera tunela Učka gužva je stizala čak i do nižih veprinačkih naselja, odnosno skretanja za Kolaviće. Gužvu iz riječkog smjera zabilježilo je i naše ‘oko kamere’.

Matulji – Usko grlo liburnijske prometne mreže, izlaz sa zaobilaznice u Matuljima, jučer je ponovo bio uzrok masovnih i nesnosnih gužvi koje su blokirale zaobilaznicu u oba smjera. Iz smjera Rijeke gužva se prostirala sve do benzinske postaje Vrata Jadrana, a iz smjera tunela Učka gužva je stizala čak i do nižih veprinačkih naselja, odnosno skretanja za Kolaviće. Gužvu iz riječkog smjera zabilježilo je i naše ‘oko kamere’.

Dugogodišnje probleme sa slijevanjem velike količine prometa na omraženo ”raskršće kod Autoremonta” trebao bi uskoro riješiti novi rotor na Kuku, čija je izgradnja odobrena od strane Hrvatskih cesta koje su potreban iznos od oko 21 milijun kuna osigurale u ovogodišnjem proračunu.

Radovi bi trebali početi do kraja godine, a zasad je pokrenuto raskrčivanje terena na kojem će se graditi novi rotor, što je vozačima koji se spuštaju preko Kuka otvorilo i atraktivan pogled prema Opatiji…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!