U OKU KAMERE: Neusklađenost javnih službi oko radova na cesti ogorčili mještane @ Veprinac

Jedina informacija o radovima bila je napisana na komadu papira na prometnom znaku, a o radovima nisu znali ni u Gradu Opatiji niti u Autotroleju, pa su putnici autobusa ostali iznenađeni kada su iskrcani nekoliko kilometara od njihove stanice…

Veprinac – Radovi na sanaciji kolnika Županijske ceste Veprinac – Balači uzrokovali su neugodnosti mještanima ovog područja, a osobito onima najmlađima koji koriste javni prijevoz. Naime, zbog radova je zabranjen promet teretnih vozila na toj dionici od četvrtka do subote, zbog čega se i autobus koji je putnike trebao prevoziti do Zatke zaustavio par kilometara ranije.

Problem je bio u tome što su, zbog nekoordiniranosti gradske uprave, investitora iz Županijske uprave za ceste i izvođača radova te Autotroleja, mještani bili loše informirani o zabrani prometovanja za teretna vozila, pa su i djeca ostala „nasukana“ na autobusnoj stanici kilometrima od doma…

Kako nam je otkrio Aleksandar Popadić, inače predsjednik opatijskog ogranka Narodne stranke Reformisti, jedina informacija o zabrani prometa teretnih vozila na dionici Veprinac – Balači bila je rukom napisana obavijest na prometnom znaku.

– S obzirom da je i autobus teretno vozilo zanimalo me hoće li i kako će voziti javni prijevoz ova 3 dana koliko je zatvorena dionica, te kako će putnici, a među njima i djeca koja idu iz Zatke i Veprinca u školu u Opatiju linijom 35 doći do Opatije. Ova linija prometuje od Zatke preko Veprinca, Poljana, Ičića do osnovne škole u Opatiji. Zvao sam komunalno redarstvo Grada Opatije u kojem nisu imali nikakve informacije o zatvaranju ceste niti radovima. Nakon toga kontaktirao sam i Autotrolej gdje također nisu imali informaciju da se cesta zatvara i gdje su mi kazali da nema nikakvih obavijesti o promjenama na liniji 35. U petak ujutro ponovo sam provjerio Autotrolejeve stranice i nije bilo nikakve obavijesti, a jutarnja linija u 6.55 iz Zatke normalno je prošla, rekao je Popadić.

Međutim, nakon toga, autobusi su prestali voziti tom dionicom.

– Oko podneva u petak dobio sam informaciju od građana da linija 35 ne prometuje do Veprinca već da joj je zadnja stanica na „Kalini“ u blizini izlaza s brze ceste za tunel Učku izlaz Veprinac, te da je jedno dijete ostalo na stanici i nije moglo nastaviti put prema Zatki ovom linijom. Međutim, u Autotroleju opet nisu imali službenih informacija o promjeni dnevnog reda, već su tek kada su kontaktirali prometnika kazali da je zadnja stanica linija 35 na Kalini do završetka radova, otkrio je Popadić, razočaran neusklađenošću između različitih javnih službi koje su uzrokovale značajne probleme u životima mještana Veprinca.

 

error: Content is protected !!