U oku kamere: Nevrijeme počupalo stablo – uništena tri automobila @ Lovran

lovran_steta_2

Danak spomenutoj promjeni vremena ‘platila’ su tri automobila i okolna zgrada, kada se je stablo, u neposrednoj blizini galerije Laurus srušilo na ulicu. Također, obzirom na sve okolnosti, mjesto nesreće je ograđeno, a na teren su izašli pripadnici JVP Opatija, DVD Lovran i opatijske policije.

Lovran – Najavljeni frontalni poremećaj, koji je zahvatio i naš kraj, stvorio je probleme diljem Liburnije. Prema informacijama s koje smo primili od naših suradnika, u Lovranu je neverin počupao dio stabla te prouzročio veću materijalnu štetu, a na sreću ozlijeđenih nije bilo. Danak spomenutoj promjeni vremena ‘platila’ su tri automobila i okolna zgrada, kada se je stablo, u neposrednoj blizini galerije Laurus srušilo na ulicu. Također, obzirom na sve okolnosti, mjesto nesreće je ograđeno, a na teren su izašli pripadnici JVP Opatija, DVD Lovran i opatijske policije. Osim u centru Lovrana, dežurne službe izašle su na intervenciju u uvalu Cesara u Medveji. Kako doznajemo, odlomljena grana oštetila je električni vod, pa je struja bila privremeno isključena.

Kako najavljuju prognostičari, zbog prolaska frontalnog poremećaja poslijepodne na moru će zapuhat prolazno jaka tramontana sa olujnim udarima! Jaka tramontana očekuje se i uz zapadnu obalu Istre, a zapuhat će iznenada. Kasno poslijepodne i naročito navečer i u noći na utorak moguće je jače olujno nevrijeme sa tučom.

Također, na portalu Rijeka.meteoadriatic.net, navode da ne uobičavaju otvarati posebnu vijest o praćenju hladnih fronti, ali kad se na svim upozorenjima sve crveni i pojavljuju upozorenja najvišeg stupnja, vijest zaslužuje poseban tretman.

– ESTOFEX je za sjevernu Italiju, južnu Sloveniju i dio Istre dao najjači stupanj upozorenja u kojem upozoravaju na mogućnost lokalno jake tuče, olujnih udara vjetra, obilnih pljuskova s grmljavinom i tučom, a postojat će mogućnost i za tornada i pijavice! Dakle, ponovit ćemo još jednom, stiže hladna fronta koja lokalno može donijeti izrazite grmljavinske nepogode, a njeno praćenje možete pratiti na ovom linku.

[nggallery id=916]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net