U oku kamere: Održana 11. regata Labinska republika @ Rabac

11_regata_labinska_republika_2016_rabac (1)

Regatu je pratio bogati popratni program sa sportsko scenskim sadržajem za djecu u jutarnjim i popodnevnim satima te zabavnim programom za sve posjetitelje i sudionike regate u večernjim satima.

Rabac – Unatoč malom broju pristiglih posada zbog najavljenog lošeg vremena, 11. izdanje regate Labinske republike obilježilo je odlično vrijeme i puno dobre zabave na rabačkoj rivi. Od petka 13. do nedjelje 15. svibnja, u Rapcu je održana 11. regata Labinska republika za klasu krstaš u organizaciji jedriličarskog kluba Kvarner. Na regatu je pristiglo sedam posada iz Istre i Kvarnera koje su jedrile podijeljene u 5 grupa prema dužini broda.

11_regata_labinska_republika_2016_rabac (2)

Ukupno kroz dva dana održano je predviđenih tri plova. U subotu, prvog dana regate prema programu u 11 sati održana je navigacija sa startom ispred rabačke rive, posade su jedrile do plominskog zaljeva, natrag put Rapca gdje su okretali oznaku ispred rabačkog zaljeva, do Sv. Marine i natrag u Rabac gdje je bio cilj. Najbrže je odjedrila zadanu rutu jedrilica Mololongo sa kormilarom Rajkom Kujundžićem ispred jedrilice Fly4 kojom je kormilario Ferdo Matulja dok je treća ušla u cilj jedrilica Canarino Furioso sa Borisom Radolovićem na kormilu. Nakon njih u cilj su ulazile i ostale jedrilice, Spirit of Geronimo, Alba2, Polaris i Skradin.

Drugog dana, u nedjelju održana su dodatna dva plova kursa štap/trokut po buri koja je u prvom plovu bila jačine 14 čvorova dok je u drugom dostizala i 24 čvora.

Pobjedničke posade/jedrilice po grupama jesu; u Grupi Maxi – Mololongo, kormilar Rajko Kujundžić, u Grupi Alpha – Fly 4, kormilar Ferdo Matulja, u Grupi Charlie – Canarino Furioso, kormilar Boris Radolović, u Grupi Delta – Polaris, kormilar Edi Golja te u Grupi G – Alba2 kojom je kormilario Antonio Milevoj.

11_regata_labinska_republika_2016_rabac (3)

Regatu je pratio bogati popratni program sa sportsko scenskim sadržajem za djecu u jutarnjim i popodnevnim satima te zabavnim programom za sve posjetitelje i sudionike regate u večernjim satima. U subotu ujutro program je započeo nastupima najmlađih kroz program Labin Zdravi Grad kada su nastupili polaznici Osnovne umjetničke škole Matko Brajša Rašan Labin, Glazbeno scenski studio Skiribico blu, plesni studio Cool Step, plesni studio Art Dance, XL, Minicantanti, Zumba Zum Zum udruge Girotondo, Zumba IL Movimento a u isto vrijeme održana je i radionica mladih slikara polaznika Likovne radionice Labin – Zdravi grad.

U sklopu regate održani su i četvrti Dani rabačkog sporta, manifestacija u kojoj su se predstavili tenis klub Rabac, nogometni klub Rabac, rukometni klub Mladi Rudar te jedriličarski klub Kvarner. Zabavni program sastojao se od koncerta Supercover Banda u petak dok je u subotu navečer sve prisutne na rabačkoj rivi zabavljao Ballbreakers AC/DC Cover Band čiji je koncert povodom svog 20. rođendana poklonio Radio Labin. Za odličnu gastronomsku ponudu i atmosferu u šatoru pobrinula se hotelijerska tvrtka Valamar Riviera d.d.

Jedriličarski klub Kvarner kao organizator i domaćin zahvaljuje svim pristiglim posadama, članovima, prijateljima, pokroviteljima i sponzorima na pomoći i podršci u pripremi i organizaciji regate.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!