U oku kamere: Održana 6. sjednica X. saziva Dječjeg gradskog vijeća @ Opatija

6_sjednica_djecjeg_gradskog_vijeca_opatija-1_01

Male vijećnike je zanimalo kada će se zamijeniti stara tabela ”Grad Opatija prijatelj djece“ koja se nalazi u Iki, može li se osvijetliti igralište u Ičićama pored škole, obnova zgrade Doma Liburnije u Opatiji i povećanje sigurnosti na pješačkom prijelazu kod Sportske dvorane Marino Cvetković.

6_sjednica_djecjeg_gradskog_vijeca_opatija-2_01

Opatija – U gradskoj vijećnici jučer je održana je sjednica X. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, a uz dječje vijećnike prisutni su bili zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina, ravnateljica Sabrina Jelić te Tanja Sudiskas kao predstavnica OŠ „R.K. Jeretov“ Opatija i učenici OŠ „R.K. Jeretov“ Opatija iz 4. i 5. razreda koji su uključeni u školski zbor zajedno s profesoricom Marinom Dadić.

Sjednicu su vijećnici otvorili pitanjima zamjeniku gradonačelnika. Vijećnike je zanimalo kada će se zamijeniti stara tabela ”Grad Opatija prijatelj djece“ koja se nalazi u Iki, može li se osvijetliti igralište u Ičićama pored škole, obnova zgrade Doma Liburnije u Opatiji i povećanje sigurnosti na pješačkom prijelazu kod Sportske dvorane Marino Cvetković. Sljedeća točka dnevnog reda bio je izvještaj o sudjelovanju predstavnika Društva „Naša djeca“ Opatija, Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma na konferenciji Eurochild organizacije u Belgiji. U idućoj točki mali vijećnici su iznijeli svoje prijedloge za Proračun Grada Opatije za 2017. godine i najavili održavanje Dječjeg tjedna u sklopu kojeg se održala i ova sjednica.

Vijećnici su na samom kraju sjednice izvijestili prisutne o preseljenju Društva „Naša djeca“ Opatija u nove prostore i o svojem volonterskom doprinosu.

6_sjednica_djecjeg_gradskog_vijeca_opatija-3_01

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!