U oku kamere: Održana manifestacija ‘Loja, loja, a ne kvartini’ @ Ika

ika_loja_loja_ne_kvartini_1

Uz natjecateljski dio, onaj ležerniji dio ponudio je besplatne vožnje brodicama, demonstraciju veslanja u paru, bogatu zakusku te koncert iznenađenja na kojem je nastupio Boćo jazz band. Nekoliko fotografija pogledajte u nastavku teksta.

Ika – Raznovrsan program ‘za velike i male’ ove godine privukao je mnoštvo posjetitelja na dan od mora. Naime, prošle nedjelje održano je treće izdanje manifestacije ‘Loja, loja, a ne kvartini’ u organizaciji udruge Ikarski barkajoli.

Jutarnji dio programa bio je podređen najmlađima, koji su imali priliku okušati se u ješkanju parangala, krpanju mreža i izradama pjumbadura. Najzanimljiviji dio bilo je bacanje i dizanje mreža u Ikarskoj vali, a dvadesetak mališana moglo se pohvaliti ulovom od ukupno tri kile ribe. Paralelno s pripremom marende održala se likovna radionica ”Život i rad uz more i na moru”, a radovi nastali tom prilikom izloženi su na ikarskom trgu.

U drugom dijelu programa, namijenjenom ”nešto starijim osobama”, održano je natjecanje u veslanju drvenom barkom od kamenih stepenica mula, do bove i natrag do stepenica. Uz natjecateljski dio, onaj ležerniji dio ponudio je besplatne vožnje brodicama, demonstraciju veslanja u paru, bogatu zakusku te koncert iznenađenja na kojem je nastupio Boćo jazz band.

[nggallery id=799]

Serena Calderara / Liburnija.net

error: Content is protected !!