U oku kamere: Održana prigodna svečanost i druženje povodom završetka 1. Male planinarske škole PD ‘Opatija’

planinarska_skola_podjela_diploma_2016_poklon (2)

Tom prilikom uručene su diplome polaznicima koji su uspješno završili Školu, a bila je prikazana i kratka prezentacija svega što su učili i radili proteklih tjedana.

Poklon – U Planinarskom domu “Poklon” jučer je održana prigodna svečanost i druženje povodom završetka 1. Male planinarske škole Planinarskog društva ”Opatija“. Tom prilikom uručene su diplome polaznicima koji su uspješno završili Školu, a bila je prikazana i kratka prezentacija svega što su učili i radili proteklih tjedana.

planinarska_skola_podjela_diploma_2016_poklon (1)

– Polaznici su stekli osnovna znanja o planinarskoj opremi, orijentaciji, kretanju i boravku u planini, planinarskoj etici i ponašanju, planiranju izleta, povijesti planinarstva i alpinizma, osnovama meteorologije i opasnostima u planini te se upoznali s osnovama penjanja i speleologije, a sve s ciljem upoznavanja djece na primjeren i sustavan način s osnovama planinarstva te njihova podučavanja ispravnu odnosu prema prirodi, poticanja na boravak u njoj i razvijanja njihova osjećaja odgovornosti za njezino očuvanje, promičući tako već u ranoj mladosti načela zdravog života i ekološku svijest. Rad s djecom nesumnjivo je nešto što treba biti imperativ svakog planinarskog društva te s ponosom možemo istaknuti da je realizacija Škole bila vrlo uspješna, o čemu svjedoče pohvale zadovoljnih roditelja i djece, ali i iz samog vrha Hrvatskog planinarskog savez, poručili su organizatori.

Održavanje Škole financijski su poduprli Grad Opatija i Istarski planinarski savez, a svoju je potporu dala i Javna ustanova “Park prirode Učka”.

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Nikola Turina

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net