U OKU KAMERE Održana projekcija filma ‘Yalla Yalla’

U OKU KAMERE Održana projekcija filma ‘Yalla Yalla’

Foto: Kastafsko kulturno leto

Film prati dvoje avanturista, Darju Čemeljić i Olega Medicu na nepredvidljivom putovanju kroz Izrael i Palestinu.

Kastav – Gradska loža u Kastvu večeras je poslužila kao privremena kino dvorana, a povod ovoj ‘prenamjeni’ bila je projekcija dokumentarnog filma ‘Yalla Yalla’.

Film prati dvoje avanturista, Darju Čemeljić i Olega Medicu na nepredvidljivom putovanju kroz Izrael i Palestinu. Naime, u zimu 2015. godine stižu u Tel Aviv gdje odsjedaju kod dvoje prijatelja Izraelaca, čija su imena Ohad i Tal. Zabavljajući se s njima upoznavaju Izrael, odlaze na Mrtvo more, a Ohad i Tal im prenose svoja stajališta o trenutnoj situaciji u zemlji. Nakon toga, stopirajući za Jeruzalem upoznaju američkog trgovca oružjem koji im priča o nedavnim ubojstvima, te zatvoru u kojem su zatvoreni najgori od najgorih terorista. Poslije kratkog obilaska Jeruzalema kreću prema Hebronu, palestinskom gradu u kojem je zabilježeno najviše sukoba.

Iako ih izraelski vojnici odvraćaju od nauma, govoreći im da je situacija opasna po život, tek pri samom ulazu u grad Darja i Oleg shvaćaju da ulaze u ratom zahvaćeno područje. U Hebronu borave kod Palestinca Mohameda. On ih vodi na prosvjed koji su organizirale obitelji ubijenih. Film „Yalla Yalla“ vas vodi kroz putovanje puno neočekivanih i opasnih situacija koje će vam pobuditi emocije i potaknuti na razmišljanje.

Po završetku projekcije održano je druženje s protagonistima I redateljem Markom Paradžikom.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net