U oku kamere: Održana promocija zbirke ”Ki, ča mi?“

– Zbirka ”Ki, ča mi?“ sastoji se od sto čakavskih dijaloga s riječima sastavljenima od po samo dva slova, čime sam nastojala prikazati posebnost i bogatstvo čakavštine“, istaknula je autorica.

Viškovo – Promocija nove knjige autorice Tatjane Udović – zbirke čakavskih dijaloga s riječima od po dva slova – „Ki, ča mi?“ održana je prekjučer u OŠ Sveti Matej.

Autorica, Tatjana Udović, odlučila je prvu promociju nove knjige održati upravo u OŠ Sveti Matej, svojoj nekadašnjoj školi u kojoj je i bila motivirana od strane profesora te gdje je započela sa svojim književnim radom. Zbirka ”Ki, ča mi?“ sastoji se od sto čakavskih dijaloga s riječima sastavljenima od po samo dva slova, čime sam nastojala prikazati posebnost i bogatstvo čakavštine“, istaknula je autorica.

– Samo dva slova su dovoljna spisateljici Tatjani Udović da nam priredi kazališnu predstavu na domaći način – od srca čakavskog narječja. Dijalozi su živi snagom, ispunjeni humorom i duševnošću čovjeka primorskog kraja. Zbirka dijaloga Ki, ča mi? stoga nam donosi izvornost čakavštine, njenu posebnost i vrijednost, koju je autorica preusmjerila ka čitatelju. Prizori su nadahnuti i čitatelja će osvježivati. S obzirom na njenu poletnost rijeka pisane besede će se nastaviti, na našu radost, u nekim novim njenim plemenitim djelimam istaknula je recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!