U oku kamere: Održana prva u nizu radionica ‘Terapeutska priča i Lessac Kinesensics pripovijedanje’

Edukacija “Terapeutska priča i Lessac Kinesensics pripovijedanje”  inovativan je autorski rad stručnjakinja na području odgoja i obrazovanja doc. Sanje Skočić Mihić, mr.sc. Ane Barišić i Nadie Novak Ramić, mag.rehab.educ.

Opatija – Prva u nizu radionica “Terapeutska priča i Lessac Kinesensics pripovijedanje” u okviru projekta “OP-Opatija priča-Odgajamo Pričama” u organizaciji tvrtke Promowise d.o.o. a uz financijsku podršku Grada Opatije te u partnerstvu s Dječjim vrtićem Opatija održana je prošlog tjedna.
Edukacija “Terapeutska priča i Lessac Kinesensics pripovijedanje”  inovativan je autorski rad stručnjakinja na području odgoja i obrazovanja doc. Sanje Skočić Mihić, mr.sc. Ane Barišić i Nadie Novak Ramić, mag.rehab.educ.

Certificirani Lessac Kinesensics praktičar, komunikologinja i spisateljica mr.sc. Ana Barišić, voditeljica VIA radionica  polaznicima će uz radionice pisanja terapeutske priče približiti i omogućiti stjecanje kompetencija pripovijedanja priča Lessac Kinesensics metodom govorništva. Autorica je edukativnog programa terapeutske priče za djecu i odrasle, i Lessac Kinesensics metode pripovijedanja.

– Realizacija projektnih aktivnosti odvijat će se tijekom 2018. godine kroz aktivnost edukacije odgajatelja i predavanje za javnost. Edukacija za odgajatelje u trajanju od 32 sata održava se kroz  četiri vikend edukacije. Odgajatelji  stječu kompetencije pisanja terapeutske priče za sve dobne skupine s naglaskom na djecu predškolske dobi koja se u određenoj razvojnoj fazi suočavaju s izazovima u odrastanju. Također, steći će kompetencije prilagođavanja terapeutskih priča potrebama djece s teškoćama u razvoju i odabiru i primjeni priče za promicanje inkluzivnih vrijednosti. Projekt će završiti predavanjem za javnost i predstavljanjem priča koje su nastale na edukaciji u sklopu ovog projekta. Projekt je nastao kao odgovor na potrebu razvoja kompetencija odgajatelja za rad u inkluzivnim odgojno-obrazovnim skupinama i implementaciji priče kao pedagoškog alata za socio-emocionalni razvoj pojedinog djeteta, osobito djece s teškoćama u razvoji, ako i intervenciji za promicanje inkluzivnih vrijednosti u zajednici. Razvojem kompetencija profesionalaca u ranom i predškolskom odgoj i obrazovanju  i stručnih suradnika za suvremene zahtjeve inkluzivnog  odgoja i obrazovanja promiče se dobrobiti djece u zajednici poručili su organizatori.

Nadia Novak Ramić, autorica je programa prilagodbe Lessac Kinesensics metode i terapeutskih priča potrebama djece s teškoćama u razvoju te radionica za primjenu terapeutskih priča u grupnom radu. Sanja Skočić Mihić, docent iz polja edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, autorica je radionica za poticanje socijalnih interakcija korištenjem priče u svakodnevnom radu s djecom s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (djecom s teškoćama i darovitom djecom) te poticanje socijalnih interakcija u području inkluzivnog odgoja i obrazovanja i korištenja biblioterapije u inkluzivnoj praksi.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!