U OKU KAMERE Održana radionica o osnovama kulturnog menadžmenta @ Opatija

– U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ ova edukacija bila je usmjerena na značajnije uključivanje sugrađana u kulturna događanja, njihovu provedbu te promociju, poručili su organizatori iz Žmerga.

Opatija – U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ Udruga Žmergo nedavno je održala edukaciju i radionicu o osnovama kulturnog menadžmenta.

Cilj održavanja edukacije i radionice bio je  osnažiti kapacitete u lokalnoj zajednici za rad u području kulture i umjetnosti, upoznajući sudionike s osnovama kulturnog menadžmenta.

– U Villi Antonio se okupilo petnaest zainteresiranih sudionika, uglavnom studenata i mladih koji se već bave organizacijom raznih kulturnih događanja kroz razne udruge na području Opatije ili okolice ili su zainteresirani za rad  u kulturi, a ovom radionicom su htjeli naučiti nešto više  o kulturnom menadžmentu. Radionicu je održao Ernie Gigante Dešković – opatijski književnik i kulturolog, organizator brojnih glazbenih, scenskih, kazališnih i ostalih kulturnih manifestacija. Od 2017. godine ravnatelj ustanove Festival Opatija. Program se sastojao teorijskog dijela – prezentacije menadžmenta u kulturi nakon čega je počela interaktivna radionica kako organizirati manifestaciju te na kraju predstavljanje rezultata grupa i završna razmatranja. U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ ova edukacija bila je usmjerena na značajnije uključivanje sugrađana u kulturna događanja, njihovu provedbu te promociju, poručili su organizatori iz Žmerga.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net