U oku kamere: Održana svečana Skupština Društva ”Naša djeca“ Opatija povodom 65. godina rada

Svečani dio Skupštine završio je rezanjem slavljeničke torte i zajedničkim druženjem gostiju, a u nastavku je uslijedila Redovna programsko izvještajna godišnja skupština na kojoj su sudjelovali članovi Skupštine i zainteresirani gosti. Kako je protekla skupština provjerite u nastavku teksta…

Opatija – Svečana Skupština Društva „Naša djeca“ Opatija povodom 65. godina rada održana je prošlog petka u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta. Pored članova skupštine Društva „Naša djeca“ Opatija, svečanosti su nazočili predstavnici grada Opatije, predstavnici Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko – goranske županije, dječja gradonačelnica Petra Deranja, gradski vijećnici i brojni drugi uzvanici.

Kratkim pozdravnim govorom okupljenima na svečanoj Skupštini obratila se dječja gradonačelnica Petra Deranja koja je istaknula važnost Društva „Naša djeca“ Opatija u njezinom odrastanju, ali i istaknula rad s djecom koji se tiče njihovih prava, prava na sudjelovanje i izražavanje vlastitog mišljenja.

Nakon izbora Radnog predsjedništva i usvajanja Dnevnog reda, okupljenima se obratila tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić koja je prisutnim gostima prezentirala impresivan 65. godišnji rad s djecom i za djecu Društva „Naša djeca“ Opatija lokalno, ali i puno šire.

Tajnica udruge izrazila je zahvalnost svim ranijim članovima od kojih su neki bili i prisutni, institucijama, pojedincima i prijateljima opatijskog DND-a koji su svatko na svoj način dali veliki doprinos radu udruge.

Ivan Tancabel, predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Opatije održao je prezentaciju na temu međunarodnih sudjelovanja i doprinos Društva „Naša djeca“ Opatija u kreiranju europskih politika za djecu. Istaknuo je da su forumaši iz Dječjih foruma Opatije i Lovrana te rad Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije uvijek istaknuti kao primjeri dobre prakse čije modele dječje participacije nemaju brojne razvijenije europske sredine. Ivanu se u prezentiranju pridružio i Jan Austin Galić dugogodišnji član Dječjih foruma koji je nedavno postao vijećnikom prvog Dječjeg vijeća Eurochilda. Prisutnim gostima prepričao je cijeli proces prijave, ali i nedavni posjet Brusselsu gdje je sudjelovao na raspravi u Europskom parlamentu i na sastancima s hrvatskim zastupnicima u EU parlamentu.

Svečani dio Skupštine završio je rezanjem slavljeničke torte i zajedničkim druženjem gostiju, a u nastavku je uslijedila Redovna programsko izvještajna godišnja skupština na kojoj su sudjelovali članovi Skupštine i zainteresirani gosti.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!