U oku kamere: Održano 21. otvoreno prvenstvo Opatije do 12 godina

Objavljeno 11.10.2017.

Pobjednica 21. OP Opatije do 12 godina Manuella Person i 2. plasirana Dora Biondić

Finalni ogled Dore i Manuelle pokazao je svu ljepotu teniskog sporta!

Opatija – 21. Otvoreno Prvenstvo Opatije u tenisu za uzrast do 12 godina koje se tijekom vikenda održavalo na terenima Teniskog Kluba Opatija završeno je prekjučer.

Lukas Slivar, pobjednik i Hrvoje Marić 2. plasirani 21. OP Opatije do 12 godina

– Sudjelovalo je 15 tenisača i 24 tenisačice iz Bala, Zagreba, Rukavca, Poreča, Rabca, Pule, Rijeke, Vodnjana, Varaždina, Osijeka, Maribora (Slovenija) i domaćini iz Opatije. U konkurenciji dječaka nismo imali predstavnika zbog bolesti jednoga od favorita turnira Emanuela Ivkića. Kod djevojčica nastupile su 5 predstavnica TK Opatije. Ivona Omeragić, Eva Kranjčević i Ema Žiganto natjecanje su završile nakon 1. kola. Pozitivno iznenađenje bila je Nika Petrović koja se je na svome prvome turniru plasirala u 2. kolo. Dora Biondić potvrdila je svoju kvalitetu plasmanom u finale turnira. Finalni susret Dore i Manuelle Persson iz TK Pećine (Rijeka) pripao je Manuelli rezultatom 2:1 (6:7/6/; 6:1; 6:0), poručili su iz Tenis kluba Opatija.

– Finalni ogled Dore i Manuelle pokazao je svu ljepotu teniskog sporta! U prvome setu Dora je fantastičnom igrom pokazala zašto je prvakinja Hrvatskog Mastersa do 10 godina! Manuellu, dvije godine stariju i fizički dvostruko jaču, Dora je konstantnim napadima i smislenom igrom prisilila na defenzivnu igru i čekanje prilika na Dorinu grešku! I ako je sljedeća dva sete Dora rezultatski glatko izgubila, na terenu to nije bilo tako! Vodila se nesmiljena borba za svaki poen! Na kraju je Manuellina fizička snaga prevagnula u finalnome susretu! Prikazano igrom i pristupu svakome susretu na ovome turniru Dora može biti zadovoljna! A mi u Klubu gledali smo rađanje jednog teniskog dragulja, dodali su organizatori turnira.

Finalistkinje sestre blizankinje Piškulić, Manuella i Dora

Kod dječaka u finalu turnira sastali su se dva zagrebačka tenisača, Lukas Slivar iz TK Medvešćak i Hrvoje Marić i TK Ponikve.

– Finalni susret završio je rezultatom 2:0 (6:1; 6:3) u korist Lukasa. Susret je trajao više od dva sata i prikazan je lijepi tenis. U ključnim momentima Hrvoje je činio više pogrešaka i emotivnije reagirao na njih! U parovima odigrani su susreti samo kod djevojčica. U finalu susreli su se kao par finalistkinje pojedinačnog dijela turnira Dora Biondić i Manuella Persson protiv rukavačkog para sestara Roze i Nine Piškulić! Pobijedile su Dora i Manuella rezultatom 2:0 (6:3; 6:4), rezimirali su organizatori.

I. M. / PodUčkun.net

Vrati se natrag »